ΚΙΝΑΛ προς Κεραμέως: Δώστε τη σύμβαση με τη Cisco

ΚΙΝΑΛ προς Κεραμέως: Δώστε τη σύμβαση με τη Cisco
Η βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ, Χαρά Κεφαλίδου Eurokinissi

Το ΚΙΝΑΛ, μέσω της τομεάρχη Χαράς Κεφαλίδου, αξιώνει από την Νίκη Κεραμέως την κατάθεση της συμφωνίας που δεσμεύει το ελληνικό δημόσιο με την Cisco.

Η τομεάρχης του ΚΙΝΑΛ Χαρά Κεφαλίδου και πέντε βουλευτές του κόμματος, κατέθεσαν ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων, ζητώντας από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, την άμεση κατάθεση της σύμβασης μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας “Cisco Hellas A.E.” για το σύστημα της τηλε-εκπαίδευσης.

«Η σημερινή ‘κατάρρευση’ της ψηφιακής πλατφόρμας τηλε-εκπαίδευσης της εταιρείας CISCO, μόλις μέσα στις δύο πρώτες ώρες λειτουργίας της στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση όλης της χώρας, συνιστά την πλέον πανηγυρική διάψευση των δηλώσεων ‘ετοιμότητας’ της κυβέρνησης» σημειώνουν οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ.

Οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ υποστηρίζουν πως «η συμφωνία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με την εταιρεία “CISCO HELLAS Α.Ε.”, δεν φέρει τα εχέγγυα της απαιτούμενης αξιοπιστίας, ενώ το σύστημα φαίνεται ότι δεν διαθέτει τις αναγκαίες τεχνικές δυνατότητες και αντοχές» και τονίζουν πως εγείρονται «σημαντικά ερωτήματα για το αν η σύμβαση περιέχει ρήτρες και ασφαλιστικές δικλίδες στην περίπτωση τεχνικών δυσλειτουργιών του συστήματος». Επισημαίνουν δε, ότι με δεδομένες «τις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία του COVID-19, είναι πλέον βέβαιο ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα αποτελέσει στο άμεσο μέλλον και για άγνωστο χρονικό διάστημα, την κύρια μορφή εκπαίδευσης. Απαιτείται λοιπόν σοβαρότητα, ορθός και έγκαιρος προγραμματισμός και ιδίως πλήρης διαφάνεια και λογοδοσία στη δράση της κυβέρνησης».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα