Κίνημα Αλλαγής: Εθνικά επωφελής λύση, χωρίς λευκή επιταγή

Επίσκεψη της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Πρέβεζα, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ)
Επίσκεψη της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Πρέβεζα, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ) EUROKINISSI

Λύση που θα διασφαλίζει πλήρως τα ελληνικά συμφέροντα στο θέμα των Σκοπίων, χωρίς όμως να δίνει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση, επιθυμεί το Κίνημα Αλλαγής, με συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά να αναφέρουν ότι “κανείς δεν μπορεί να προεξοφλεί την τελική τους στάση η οποία θα καθοριστεί με αίσθημα πατριωτικής ευθύνης”

Μια αποτελεσματική και ολοκληρωμένη λύση που διασφαλίζει πλήρως τα ελληνικά συμφέροντα και περιλαμβάνει το σύνολο των απαραίτητων εγγυήσεων που θα αποτρέπουν ενέργειες αλυτρωτισμού, προπαγάνδας και καταστρατήγησης του πνεύματος και της ουσίας των όσων θα συμφωνηθούν, ζητάει από την κυβέρνηση για το “Σκοπιανό”, το Κίνημα Αλλαγής.

Όπως αναφέρουν στελέχη του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, οι κίνδυνοι που εγκυμονεί η παράταση του σημερινού αδιεξόδου καθιστούν επιβεβλημένη την αναζήτηση εθνικά επωφελούς λύσης χωρίς όμως να δίνει λευκή επιταγή για οποιαδήποτε «λύση».

ADVERTISING

Στη συνέχεια, οι ίδιες πηγές επιτέθηκαν από κοινού σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση. Όπως υποστηρίζουν, οι δύο σημερινοί πόλοι, για μικροκομματικούς λόγους, με αφορμή το Σκοπιανό ,έχουν επιδοθεί σε έναν διαγκωνισμό , που αναζωπυρώνει την πόλωση και απειλεί να πλήξει ανεπανόρθωτα την εθνική υπόθεση και να διχάσει ξανά την ελληνική κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ , που συμβίωσε επί μακρόν αρμονικά στις «πλατείες των αγανακτισμένων» με την φασιστική ακροδεξιά, σήμερα ενοχοποιεί ως φασίστες συλλήβδην όλους όσους διαδηλώνουν την άποψη τους για το ευαίσθητο εθνικό θέμα. Την ίδια στιγμή με την ίδια ανευθυνότητα η ΝΔ κάνει πως δεν βλέπει ότι ακραία εθνικιστικά στοιχεία επιχειρούν να καπηλευθούν την αγωνία και την ευαισθησία των Ελλήνων πολιτών για έντιμη λύση.

Μάλιστα, υπενθύμισαν ότι η Φώφη Γεννηματά με αίσθημα ευθύνης επανέλαβε και υπενθύμισε προς πάσα κατεύθυνση την διαμορφωμένη θέση της χώρας την οποία έχουν συμφωνήσει και αποδεχθεί όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις τα προηγούμενα χρόνια, με τρόπο που δεν επιτρέπει ούτε στην κυβέρνηση να συζητά και να διαπραγματεύεται παρά μόνο αυστηρά σε αυτό το πλαίσιο ούτε στην αξιωματική αντιπολίτευση υπεκφυγές και όψιμες μεταμορφώσεις.

Πάντως, δεν ξεκαθάρισαν το τι ακριβώς θα πράξει το Κίνημα Αλλαγής αν έρθει κάποια συμφωνία στη Βουλή, λέγοντας ότι κανείς δεν μπορεί να προεξοφλεί την τελική τους στάση η οποία θα καθοριστεί με αίσθημα πατριωτικής ευθύνης και όχι μικροκομματικές σκοπιμότητες, αξιολογώντας στο σύνολο της την τελική κυβερνητική πρόταση αν και όταν αυτή διατυπωθεί επισήμως.

SHARE:

24Media Network