Κυριάκος Βελόπουλος: Πόσα ψέματα να αντέξουμε από τον πρωθυπουργό;

Διαβάζεται σε 3'
Κυριάκος Βελόπουλος
Κυριάκος Βελόπουλος Aris Oikonomou/ SOOC

Τη γραμμή πως η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική ακολούθησε ο Κυριάκος Βελόπουλος χαρακτηρίζοντας “επαίσχυντη” τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως ψεύδεται για την αύξηση των εσόδων και πως οι εξαγωγές είναι το 50% του ΑΕΠ.

“Κανένα ψέμα δεν αντέχει στην αλήθεια και στο χρόνο. Πόσα ψέματα να αντέξουμε πραγματικά από έναν Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος ήρθε εδώ όχι απλά ψευδόμενος, όχι απλά συκοφαντώντας πολιτικούς του αρχηγούς αντιπάλους, αλλά διαστρεβλώνοντας ακόμα και δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ, κ. Αλεξόπουλου, που δεν έχει σχέση με την πολιτική”, τόνισε ο Κυριάκος Βελόπουλος, κατά τη δευτερολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την ακρίβεια στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης δήλωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης “λέει και άλλα ψέματα. Είπε εδώ ότι μείωσε τα μερίσματα και έχουμε περισσότερα έσοδα. Γιατί δεν πάτε οριζόντιο φόρο 15%, για να μειώσουμε και να έχουμε περισσότερα έσοδα αφού έχουμε περισσότερα έσοδα με τα τεκμήρια; Σας το λέμε χρόνια”.

“Είπε ο πρωθυπουργός ότι ‘οι εξαγωγές είναι το 50% του ΑΕΠ’. Οι εξαγωγές είναι μόλις το 24% του ΑΕΠ. Μειωμένες κατά 5 δισ. το 2023. Ήρθε συνειδητά εδώ και μας είπε ψέματα”, υποστήριξε ο κ. Βελόπουλος.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Βελόπουλος κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι “ενώ έλεγε προεκλογικά ότι δεν καλωσορίσει ποτέ τον Σκοπιανό Πρόεδρο ή πρωθυπουργό ως Μακεδόνα ή Βόρειο Μακεδόνα, σήμερα στο ελληνικό Κοινοβούλιο είπε οκτώ φορές τη λέξη ‘Βόρεια ψευτoΜακεδονία’ για εμάς, ‘Μακεδονία’ για αυτόν. Αν τον άκουγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ή ο Ευάγγελος Αβέρωφ… θα έτριζαν τα κόκαλά τους. Υπάρχει μία Μακεδονία και είναι ελληνική. Ούτε βόρεια, ούτε νότια, ούτε δυτική, ούτε ανατολική”.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ισχυρίστηκε ότι υπάρχει στεγαστικό πρόβλημα στην Ελλάδα. “Δεν παντρεύονται οι άνθρωποι για αυτόν τον λόγο. Είναι πανάκριβα τα ενοίκια. Η στέγαση είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα”, συμπλήρωσε.

Για τα “καρτέλ” που αισχροκερδούν και “πίνουν το αίμα του ελληνικού λαού”, ο Κυριάκος Βελόπουλος τόνισε ότι “δεν τιμωρούνται ποινικά” αλλά τους επιβάλλεται ένα μικρό πρόστιμο και ζήτησε “χειροπέδες” σε όσους αισχροκερδούν. “Δεν μπορεί να είναι πανάκριβο το ψωμί, το τυρί και το γάλα και να είναι φθηνά στην άλλη Ευρώπη”, επισήμανε.

Αναφερόμενος σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, ο κ. Βελόπουλος, χαρακτήρισε “επαίσχυντη τη Συμφωνία των Πρεσπών και κάλεσε τους κυρίους Μητσοτάκη, Κασσελάκη, Ανδρουλάκη, Φάμελλο, αν τολμήσουν ή αν θέλουν, να πουν το αυτονόητο που είπε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου: “‘Η Μακεδονία είναι ελληνική. Το όνομά μας είναι η ψυχή μας‘. Αυτό είπαν οι δύο μεγάλες ηγέτες. Και τι έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν προκαλούσαν οι Σκοπιανοί; Επέβαλλε αντίμετρα”.

Τέλος, ο Κυριάκος Βελόπουλος, απαντώντας στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, είπε ότι η “Ελληνική Λύση δεν χρειάζεται να πάρει θέση για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν την ψηφίσαμε το 2019, δεν θα την ψηφίσουμε και πάλι”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα