Κυβέρνηση προς ακτοπλόους: Βάλτε πλάτη, να μειωθούν οι τιμές στα εισιτήρια

Κυβέρνηση προς ακτοπλόους: Βάλτε πλάτη, να μειωθούν οι τιμές στα εισιτήρια
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Alexandros Michailidis

Να συμμετάσχουν στην προσπάθεια για να ελαφρυνθεί η μέση ελληνική οικογένεια, με μειώσεις και εκπτώσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκων εισιτηρίων, ζητά η κυβέρνηση από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες. Προς μείωση τιμών της τάξης του 20% για οικογένειες.

Με παραινέσεις από την πλευρά της κυβέρνησης για εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια με στόχο την ανακούφιση κυρίως των οικογενειών, ολοκληρώθηκε η δεύτερη σύσκεψη στο Μαξίμου για το θέμα, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων των ακτοπλοϊκών εταιρειών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ειδικότερα οι υπουργοί Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και Σταύρος Παπασταύρου, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μιλτος Βαρβιτσιώτης, και εκπροσωπώντας τις ακτοπλοϊκές εταιρείες οι Σπύρος Πασχάλης και Μάριος Ηλιόπουλος.

Για μία εποικοδομητική συζήτηση, στην οποία παρουσιάστηκαν δεδομένα και αριθμοί, έκαναν λόγο κυβερνητικά στελέχη.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι η κυβέρνηση σεβόμενη την επιχειρηματική αυτονομία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ελληνικής ακτοπλοϊκής αγοράς, ζήτησε οι ακτοπλόοι να εξαντλήσουν τις δυνατότητες που έχουν για καλύτερες τιμές στα βασικά δρομολόγια «κορμού» λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και τις οικονομικές δυνατότητες της μέσης ελληνικής οικογένειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται άμεσα να προταθούν εκπτώσεις μέχρι 20% στα οικογενειακά εισιτήρια, όπως και επιπλέον εκπτώσεις στους δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού που ξεκινά από την 1η Αυγούστου, και οι οποίες θα φτάνουν μέχρι και 50%.

Έτσι, δεδομένης της συμμετοχής του κράτους, οι δικαιούχοι του κοινωνικού τουρισμού αναμένεται να καταβάλουν το 10% της αξίας του εισιτηρίου.

Από κυβερνητικής πλευράς ετέθη το ζήτημα ότι παρά την σημαντική υποχώρηση στις τιμές των καυσίμων, η υποχώρηση αυτή δεν έχει αποτυπωθεί αντιστοίχως στις τιμές των εισιτηρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, εκ μέρους της κυβέρνησης ζητήθηκε από τους ακτοπλόους “να βάλουν πλάτη” και με όρους υπεύθυνης συζήτησης να συμμετάσχουν και εκείνοι στη γενικότερη προσπάθεια να ελαφρυνθεί η μέση ελληνική οικογένεια, με όποιο τρόπο θεωρούν ως τον πλέον αποδοτικό.

Επί της αρχής οι εκπρόσωποι των ακτοπλόων ανταποκρίθηκαν και υποσχέθηκαν να επανέλθουν μέσα στην εβδομάδα με συγκεκριμένες προτάσεις για πιο ανταγωνιστικά πακέτα εκπτώσεων προς συγκεκριμένες ομάδες επιβατών και συγκεκριμένα δρομολόγια υψηλής ζήτησης.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα