ΚΚΕ: Άμεση διερεύνηση και τιμωρία των δραστών της δημοσιοποίησης φωτογραφιών με προσωπικές στιγμές γυναικών

ΚΚΕ: Άμεση διερεύνηση και τιμωρία των δραστών της δημοσιοποίησης φωτογραφιών με προσωπικές στιγμές γυναικών
SHUTTERSTOCK

"Κορυφή του παγόβουνου η αναπαραγωγή απαράδεκτων προτύπων και η εμπορευματοποίηση της σεξουαλικότητας" σημειώνει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για σελίδα όπου κοινοποιούνται προσωπικές στιγμές γυναικών, χωρίς την συγκατάθεσή τους.

"Η αποτρόπαια πράξη της δημοσιοποίησης σε ιστοσελίδα φωτογραφιών με προσωπικές στιγμές γυναικών, ανήλικων κοριτσιών και άλλων ανθρώπων, εν αγνοία τους, από "ανώνυμους χρήστες", αποτελεί ένα ακόμα περιστατικό βιασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, που δεν αναπτύσσεται σε κοινωνικό κενό. Είναι η κορυφή του παγόβουνου της αναπαραγωγής απαράδεκτων προτύπων και της εμπορευματοποίησης της σεξουαλικότητας" τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σημειωτέον, ότι προκλήθηκε κύμα οργής στο ελληνικό twitter γι αυτή την ιστοσελίδα, στην οποία αναρτώνται φωτογραφίες γυναικών και κοριτσιών χωρίς την συγκατάθεσή τους. Έτσι, έχει γίνει θήλακας revenge porn, ενώ πολλές είναι οι καταγγελίες για αναρτήσεις ακόμη και παιδικής πορνογραφίας, αφού δεν ασκείται κανένας έλεγχος στο περιεχόμενο που ανεβαίνει.

«Επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά ότι η πλειοψηφία των γυναικών, ιδιαίτερα των νέων, παραμένει απροστάτευτη απέναντι στη βία κάθε μορφής. Γι' αυτό περισσεύει η υποκριτική ευαισθησία των κυβερνήσεων και της ΕΕ για τη δήθεν αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών» επισημαίνει η ανακοίνωση του κόμματος και υπογραμμίζει καταλήγοντας: «Απαιτούμε την άμεση διερεύνηση και παρέμβαση από τις αρμόδιες κρατικές αρχές και την τιμωρία των δραστών».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κ.Κ.Ε, Twitter
SHARE:

24Media Network