ΚΚΕ για πόλεμο στην Ουκρανία: Δεν διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών

Πορεία του ΚΚΕ ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία
Πορεία του ΚΚΕ ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία EUROKINISSI

Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ ζητά να μη χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος, η θάλασσα και ο αέρας, ως πολεμικά ορμητήρια.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, μετά την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία και τη διάθεση στρατιωτικών βάσεων - ορμητηρίων στο ελληνικό έδαφος, αναβαθμίζει περαιτέρω την εμπλοκή της στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, βάζοντας το λαό και τη χώρα σε μεγάλες περιπέτειες.

Την ίδια στιγμή στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο πλέουν το αμερικανικό αεροπλανοφόρο "Τρούμαν" -με προορισμό την Αλεξανδρούπολη- όπως και το γαλλικό αεροπλανοφόρο "Σαρλ ντε Γκωλ", που είναι ενταγμένα στα ευρωΝΑΤΟικα σχέδια περαιτέρω ενίσχυσης της στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή.

ADVERTISING

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι τα αεροπλανοφόρα πλέουν με συνοδεία ελληνικών φρεγατών, απόδειξη για το πώς αξιοποιούνται από τις κυβερνήσεις οι υπέρογκοι εξοπλισμοί που χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

«Η κυβέρνηση είναι υπόλογη γι' αυτήν την εμπλοκή και τους κινδύνους που εγκυμονεί για τον ελληνικό λαό, αφού μετατρέπει τη χώρα σε θύτη άλλων λαών, αλλά και σε πιθανό "στόχο", ειδικά σε περίπτωση κλιμάκωσης της σύγκρουσης» επισημαίνει το ΚΚΕ και καταλήγει στην ανακοίνωσή του:

«Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, που "μυρίζει μπαρούτι", η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μια: Δε διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών. Απεμπλοκή τώρα από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να μη χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος, η θάλασσα και ο αέρας, ως πολεμικά ορμητήρια. Καμία συμμετοχή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε αμερικανοΝΑΤΟϊκές αποστολές με κανένα τρόπο ή πρόσχημα. Αυτή είναι μόνη συνεπής πατριωτική στάση υπέρ του ελληνικού λαού και η πραγματική αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό που "πληρώνει" πολύ ακριβά τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πόλεμος στην Ουκρανία, Κ.Κ.Ε
SHARE:

24Media Network