ΚΚΕ για Γερμανικές οφειλές: Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να θέσει άμεσα τη διεκδίκηση-απαίτηση

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας
Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας EUROKINISSI

Ξεχωριστή πρόταση απόφασης για τη διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών καταθέτει το ΚΚΕ - Κατηγορεί την σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι «επί της ουσίας δεν έθεσαν το θέμα και δε διεκδίκησαν τις Γερμανικές επανορθώσεις» και θυμούνται το θέμα μόνο προεκλογικά.

«Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να θέσει άμεσα, ευθέως και χωρίς περιστροφές προς το Γερμανικό κράτος και κάθε αρμόδιο διεθνή οργανισμό, τη διεκδίκηση-απαίτηση για το σύνολο των αποζημιώσεων και επανορθώσεων» τονίζει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ καταθέτοντας διαφορετική πρόταση απόφασης για την διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών από αυτήν του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση.

Το ΚΚΕ σημειώνει ότι «74 χρόνια από το τέλος του Β’ παγκοσμίου πολέμου και η Γερμανία δεν έχει ακόμη πληρώσει τις αποζημιώσεις και επανορθώσεις» επισημαίνοντας ότι «η ευθύνη των μέχρι σήμερα Ελληνικών κυβερνήσεων, των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια, αλλά και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη εξέλιξη αυτή είναι μεγάλη».

Κατηγορεί επίσης τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι «επί της ουσίας δεν έθεσαν το θέμα και δε διεκδίκησαν τις Γερμανικές επανορθώσεις» παρατηρώντας ότι «με πρόσχημα ότι «δεν είναι τώρα η κατάλληλη η στιγμή για να τεθεί το ζήτημα», άφηναν να κυλήσει ο χρόνος χωρίς όμως ποτέ να «έρθει η κατάλληλη στιγμή». Το ΚΚΕ κατηγορεί ιδιαίτερα την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επειδή «αρνήθηκε να ανταποκριθεί ακόμα και σε αίτημα της επιτροπής αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου να στείλει τις θέσεις της, για το ζήτημα αυτό, μετά από την αναφορά της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ».

Το ΚΚΕ σχολιάζει ότι «όλες οι κυβερνήσεις θυμούνται το θέμα παραμονές εκλογών υπηρετώντας προεκλογικές σκοπιμότητες» εκτιμώντας ότι «ο κύριος λόγος για την πολιτική στάση των Ελληνικών κυβερνήσεων και τη μη διεκδίκηση των επανορθώσεων-αποζημιώσεων από τη Γερμανία, ήταν η εναρμόνιση τους με τις επιλογές της αστικής τάξης να μην διαταραχθούν οι συμμαχίες της, που συνδέονται με την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κ.Κ.Ε, Βουλή, Γερμανικές αποζημιώσεις
SHARE:

24Media Network