ΚΚΕ: Σε πανστρατιά για πλημμύρες και φωτιές

ΚΚΕ: Σε πανστρατιά για πλημμύρες και φωτιές
Γραφεία ΚΚΕ Eurokinissi

Οι τρέχουσες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις σε διεθνές και εσωτερικό επίπεδο συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Συνεδρίασε την Πέμπτη (07/09) η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, η οποία συζήτησε με βάση τις τρέχουσες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις σε διεθνές και εσωτερικό επίπεδο, καθώς και για τα καθήκοντα του κόμματος για το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

«Η Κεντρική Επιτροπή συζήτησε για τη δράση του κόμματος, ιδιαίτερα μετά τις μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές σε περιοχές της χώρας μας, και την ολόπλευρη στήριξη των πληγέντων, καλώντας σε πανστρατιά τις οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ.

Επίσης, ασχολήθηκε με την παρέμβαση του κόμματος στο εργατικό και λαϊκό κίνημα απέναντι στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, με αιχμή την προστασία του λαϊκού εισοδήματος από την ακρίβεια, τους πλειστηριασμούς, τα επείγοντα ζητήματα της υγείας, της παιδείας, αλλά και τη μαχητική απάντηση που πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι στο νέο νομοσχέδιο – έκτρωμα του Υπουργείου Εργασίας.

Στις εξελίξεις στην Ευρώπη ξεχωρίζει ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία, ο οποίος παγιώνεται, η αναβάθμιση της ελληνικής εμπλοκής σ’ αυτόν μετά τη συνάντηση και την κοινή δήλωση Μητσοτάκη – Ζελένσκι, καθώς και η “επανεκκίνηση” των ελληνοτουρκικών σχέσεων υπό ΝΑΤΟϊκή εποπτεία» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ ασχολήθηκε, επίσης, «με την τελική προετοιμασία της μάχης των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, για τις οποίες ήδη έχουν καταρτιστεί τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” σε 13 Περιφέρειες και 262 δήμους της χώρας, στα οποία συμμετέχουν 1.284 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι και πάνω από 21000 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι» και «ενέκρινε το Κάλεσμά της για τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2023, με σύνθημα: “Ψήφο στη “Λαϊκή Συσπείρωση”, για τις ανάγκες του λαού και όχι για τα καπιταλιστικά κέρδη”», το οποίο θα δοθεί στη δημοσιότητα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα