Κοινή κάθοδο των δυνάμεων του “ναι” σε πιθανές εκλογές προδιαγράφει ο Μεϊμαράκης

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γεώργιος Προβόπουλος υποβάλει στον Πρόεδρο της Βουλής Ευαγ. Μεϊμαράκη την Ετήσια Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής 2013-2014, την Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014.
(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γεώργιος Προβόπουλος υποβάλει στον Πρόεδρο της Βουλής Ευαγ. Μεϊμαράκη την Ετήσια Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής 2013-2014, την Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Σε δηλώσεις του προσερχόμενος στη Συγγρού το μέλος του πολιτικού συμβουλίου της Ν.Δ θεώρησε ότι η κυβέρνηση έχει προθεσμία 48 ωρών σύμφωνα με τις δηλώσεις Τσίπρα και προανήγγειλε ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία “θα απαντήσουμε διαφορετικά”

Την κοινή κάθοδο των δυνάμεων του φιλοευρωπαϊκού μετώπου, που τάχθηκαν με το “ναι”, σε πιθανές εκλογές προδιέγραψε το μέλος του πολιτικού συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Σε δηλώσεις του προσερχόμενος στη Συγγρού το μέλος του πολιτικού συμβουλίου της Ν.Δ θεώρησε ότι η κυβέρνηση έχει προθεσμία 48 ωρών σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα για συμφωνία μέσα σε δύο 24ωρα. Εκτίμησε συνεπώς ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι την Τετάρτη “θα απαντήσουμε διαφορετικά” αναφερόμενος στις δυνάμεις της αστικής τάξης και της δημιουργίας που οφείλουν να ανασυγκροτηθούν και να έχουν κοινή έκφραση.

Θεώρησε άλλωστε ότι οι δυνάμεις που εκφράζουν το “όχι” είναι πολυδιασπασμένες, ενώ οι δυνάμεις που υποστήριξαν το “ναι” εμφανίζουν μεγαλύτερη ομοιογένεια όσον αφορά στις αξίες και τη συμπεριφορά.

«Πιστεύω ότι με πολύ ψυχραιμία όλοι οι πολίτες ανεξάρτητα τι ψήφισαν, αναμένω βέβαια τα τελικά αποτελέσματα γιατί και η αποχή ήταν μεγάλη που σημαίνει ότι αρκετά μεγάλη μερίδα των Ελλήνων πολιτών γύρισαν την πλάτη στο συγκεκριμένο ασαφές ερώτημα και περιμένω τη χώρα να επανέλθει στην ομαλότητα και ότι εντός 48 ωρών ο κ. πρωθυπουργός θα φέρει τη συμφωνία» είπε ο κ. Μεϊμαράκης επισημαίνοντας πως «αν δεν έρθει αυτή η συμφωνία εντός 48 ωρών όπως έχει πει ο πρωθυπουργός η εκτίμηση μου είναι ότι η χώρα βαδίζει σε τραγωδία με ευθύνη της κυβέρνησης. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι για να υπάρξει ομαλότητα στην οικονομία και στην κοινωνία θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει συμφωνία. Και αυτή η ομαλότητα θα μπορεί να έρθει αρκετό καιρό μετά τη συμφωνία και αυτή η συμφωνία πρέπει να ψηφιστεί και από τα κοινοβούλια.»

Ο βουλευτής της ΝΔ επεσήμανε πως «κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τι μπορεί να συμβεί αν η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθήσει να έχει την ίδια συμπεριφορά εδώ και 5 μήνες» και τόνισε πως η κυβέρνηση θεωρεί «ότι πήρε το μήνυμα , ότι η θεωρία των παιγνίων δεν μπορεί να συνεχιστεί, πρέπει με ειλικρίνεια να καταθέσει τις απόψεις της και να έρθει συμφωνία εντός 48 ωρών, αλλιώς την Τετάρτη θα απαντήσουμε πολύ διαφορετικά.»

Ο κ. Μεϊμαράκης διευκρίνισε πως «οι πολίτες της δημιουργίας , της αστικής τάξης οφείλουν να ανασυγκροτηθούν και να έχουν μια ενιαία έκφραση, είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι και έδωσαν με πολύ ψυχραιμία και ηρεμία αυτό που ζήτησε ο πρωθυπουργός.» Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη «το ναι είχε ενιαία έκφραση σε αρχές και αξίες απέναντι σε ένα ανομοιογενές όχι και πιστεύω ότι αυτό το όχι είναι πολυδιασπασμένο, είναι ένα όχι με πολλά επιχειρήματα, κατά συνέπεια αν υπάρχουν πολιτικές εξελίξεις όπως εννοεί η κυβέρνηση αυτές οι δυνάμεις θα είναι πολύ διασπασμένες.»

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΡΟΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δημοψήφισμα: Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις των καναλιών για το ΝΑΙ και το ΟΧΙ

Ο Βαρουφάκης διαψεύδει στο Twitter αυτό που δηλώνει ο ίδιος on camera. Δείτε το βίντεο

SHARE:

24Media Network