Κόλλια Τσαρουχά: Είμαστε υποχρεωμένοι να μην δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης λόγω της “συμφωνίας των Πρεσπών”

Κόλλια Τσαρουχά: Είμαστε υποχρεωμένοι να μην δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης λόγω της “συμφωνίας των Πρεσπών”
Η πρώην υφυπουργός Άμυνας και βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρία Κόλλια Τσαρουχά Eurokinissi

Η πρώην υφυπουργός Άμυνας και βουλευτής των ΑΝΕΛ, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, υπεραμύνθηκε της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, λέγοντας πως η μάχη κατά της διαπλοκής και της συναλλαγής διεκόπη, όταν ο Νίκος Κοτζιάς έφερε "εκβιαστικά" τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Είναι υποχρέωση μας, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει για τη συμφωνία των Πρεσπών να δώσουμε αρνητική ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο και θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο η συμφωνία να ακυρωθεί».

Αυτό δήλωσε η πρώην υφυπουργός Άμυνας και βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση.

Η κ. Κόλλια – Τσαρουχά, υπεραμύνθηκε της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, τονίζοντας ότι το κόμμα της βοήθησε στο να βγει η χώρα από τα μνημόνια αλλά και να δοθεί η μάχη κατά της διαπλοκής και της συναλλαγής, ωστόσο, όπως είπε, αυτή η πορεία σταμάτησε καθώς ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έφερε «εκβιαστικά» τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Τότε που δίναμε τη μάχη για την έξοδο από τα μνημόνια, επέλεξε εκβιαστικά ο κ. Κοτζιάς να υπογράψει τη συμφωνία των Πρεσπών και, ενώ διαβεβαίωνε ότι θα ήταν μια συμφωνία που θα την αποδεχόταν ο ελληνικός λαός, έγραφε στα παλιά του τα παπούτσια τη θέση των ΑΝΕΛ και έβαζε τον όρο Μακεδονία. Έδωσε έτσι την ευκαιρία σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να αλλάξουν την ατζέντα της συζήτησης και να κρύβουν τις δικές τους ευθύνες για την οικονομική κρίση που δημιούργησαν στη χώρα», επεσήμανε και πρόσθεσε:

«Εμείς δεν φοβηθήκαμε, δεν κάναμε πίσω, επιτρέψαμε να πάρουν πίσω οι Έλληνες εκείνα που τους στέρησαν οι ίδιοι που εξαιτίας της συμφωνίας υποδύονται σήμερα τους πατριώτες».

Παράλληλα, κάλεσε τη ΝΔ να δεσμευτεί ότι δεν θα επικυρώσει συμφωνία με την πΓΔΜ με το όνομα Μακεδονία και την κατηγόρησε ότι σιωπά και δεν απαντά στη σχετική πρόταση του Πάνου Καμμένου, ώστε να συνυπογράψουν οι ΑΝΕΛ την πρόταση δυσπιστίας.

«Μόνο ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να αποφασίσει για τη συμφωνία των Πρεσπών είτε μέσω δημοψηφίσματος είτε μέσω εκλογών. Θα κάνουμε τα πάντα για να τιμήσουμε τον ρόλο και την ευθύνη μας. Και σας διαβεβαιώνω ότι η βάση των ΑΝΕΛ παραμένει ισχυρή» κατέληξε η κ. Κόλλια Τσαρουχά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα