O Παπαδημούλης φέρνει στην Κομισιόν τη συμμετοχή Σχοινά σε εκδήλωση ακροδεξιού κόμματος

O Παπαδημούλης φέρνει στην Κομισιόν τη συμμετοχή Σχοινά σε εκδήλωση ακροδεξιού κόμματος
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης sooc

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης φέρνει στο ευρωκοινοβούλιο το ζήτημα της συμμετοχής του Μαργαρίτη Σχοινά σε εκδήλωση ακροδεξιού πολιτικού κόμματος.

Το ζήτημα της συμμετοχής του Αντιπροέδρου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, ως επίσημου ομιλητή στο ετήσιο φεστιβάλ Atreiu, «εκδήλωση της νεολαίας του ιταλικού κόμματος “Αδέλφια της Ιταλίας”, ενός ακροδεξιού, εθνικό-συντηρητικού κόμματος με νεο-φασιστικές ρίζες», φέρνει ενώπιον της Κομισιόν με ερώτησή του, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Η παρουσία και συμμετοχή του κ. Σχοινά, για τον οποίο ο Δ. Παπαδημούλης σημειώνει πως ήταν ο «μοναδικός μη-Ιταλός Ευρωπαίος αξιωματούχος που συμμετείχε (…) σε εκδήλωση νεολαίας ακροδεξιού κόμματος, εγείρει σοβαρά ερωτήματα νομιμοποίησης της ακροδεξιάς ρητορικής και ιδεολογίας».

Με δεδομένο ότι «η Επιτροπή επικαλείται διαρκώς την προώθηση της δημοκρατίας, των δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου», ο Αντιπρόεδρος του ΕΚ Δημ. Παπαδημούλης ρωτά την Κομισιόν: «Ο κ. Σχοινάς εκπροσώπησε επίσημα την Επιτροπή στην εν λόγω εκδήλωση; Κι αν ναι, για ποιο λόγο κρίθηκε σκόπιμη η συμμετοχή του;»

Ακολουθεί η πλήρης ερώτηση:

Τον Δεκέμβριο του 2021, ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, συμμετείχε ως ομιλητής σε εκδήλωση της νεολαίας του ιταλικού κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας», ενός ακροδεξιού, εθνικό-συντηρητικού κόμματος με νεο-φασιστικές ρίζες [1], αποτελώντας τον μοναδικό μη-Ιταλό Ευρωπαίο αξιωματούχο που μετείχε στην εκδήλωση.

Με δεδομένο ότι η Επιτροπή επικαλείται διαρκώς την προώθηση της δημοκρατίας, των δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου ενώ, αντίθετα, η συμμετοχή του Αντιπροέδρου της σε εκδήλωση νεολαίας ακροδεξιού κόμματος εγείρει σοβαρά ερωτήματα νομιμοποίησης της ακροδεξιάς ρητορικής και ιδεολογίας, ερωτάται η Επιτροπή:

Εκπροσώπησε ο κ. Σχοινάς επίσημα την Επιτροπή στην εν λόγω εκδήλωση; Κι αν ναι, για ποιο λόγο κρίθηκε σκόπιμη η συμμετοχή του;

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα