Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στον News 24/7, στους 88,6: Δεν υπάρχει πολιτική μερικής απασχόλησης

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στον News 24/7, στους 88,6: Δεν υπάρχει πολιτική μερικής απασχόλησης
Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης Eurokinissi

"Δεν μπορώ να σας ορκιστώ για το τι θα κάνω στο μέλλον και στα επόμενα χρόνια ή στην υπόλοιπη ζωή μου, μπορώ να σας μιλήσω για τη θέση μου που είναι πάγια στον ενεστώτα. Είναι συμβολική" είπε για τη στήριξή του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τι είπε για την τραγωδία "Οιδίπους Τύραννος".

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης μίλησε στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή «Χωρίς Copy Paste» με τον Πάνο Τουμάση και την Ειρήνη Ορφανίδου για όλα: Την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη και την τελευταία, τιμητική θέση στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, την επόμενη μέρα και την πιθανότητα να εμπλακεί ενεργά στη διακυβέρνηση, την πρώτη κάθοδο του στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου υπό την ιδιότητα του σκηνοθέτη με την τραγωδία του Σοφοκλή «Οιδίπους Τύραννος», αλλά και τη θρυλική τηλεοπτική σειρά «Λόγω Τιμής» που επανέρχεται μετά από 23 ολόκληρα χρόνια.

Για τη στήριξη του στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την επόμενη μέρα: «Δεν μπορώ να σας ορκιστώ για το τι θα κάνω στο μέλλον και στα επόμενα χρόνια ή στην υπόλοιπη ζωή μου, μπορώ να σας μιλήσω για τη θέση μου που είναι πάγια στον ενεστώτα. Είναι συμβολική, ακριβώς γιατί είχα την επιθυμία να είναι συμβολική […] οπότε θεωρώ ότι θα παραμείνει συμβολική. Οι λόγοι είναι οι εξής. Ο ένας είναι ότι η πολιτική και ο οποιοσδήποτε θεσμικός ρόλος είναι κατά τη γνώμη μου, μια πολύ σοβαρή δουλειά. Είναι δουλειά η οποία χρειάζεται απόλυτη αφοσίωση. Δεν υπάρχει, κατά τη γνώμη μου, πολιτική χωρίς πολιτικούς, δεν υπάρχει μερικής απασχόλησης θεσμικός ρόλος. Δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος -και απορώ πώς το έχουν κάνει συνάδελφοι μου στο παρελθόν- να είναι σε οποιονδήποτε θεσμικό ρόλο ενώ ταυτοχρόνως διατηρεί, με τον τρόπο που διατηρεί, την υπόλοιπη δημιουργική του πορεία. Ο δεύτερος είναι ότι δεν επιθυμώ να σταματήσω αυτό που κάνω. Το αγαπώ, με ευχαριστεί, αισθάνομαι ότι το κάνω με έναν τρόπο που λειτουργεί -αν μη τι άλλο […] Από τη στιγμή που υποστήριξα, πολύ καθαρά, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, δηλαδή εδώ και τρία χρόνια, από τότε που έγινε ο Κυριάκος πρόεδρος της ΝΔ -από τότε που έβαλε υποψηφιότητα- υποστήριξα τη θέση του και την υποψηφιότητα του και θεώρησα, όπως πολλοί άλλοι, Συνέλληνες, που δεν είναι ψηφοφόροι, οπαδοί της ΝΔ, ότι υπάρχει μία ευτυχής συγκυρία, σπάνια ευκαιρία, εξού και εξελέγη, από τη στιγμή λοιπόν που το έκανα αυτό, θεώρησα και θεωρώ ότι ο καλύτερος τρόπος για να μπορέσω στον οποιονδήποτε καχύποπτο ή κακόπιστο να αποδείξω ότι τα λεγόμενα μου δεν ήταν και δεν είναι προϊόν συναλλαγής, αλλά είναι προϊόν της καθαρής, ελεύθερης σκέψης μου -ασχέτως αν συμφωνείς ή διαφωνείς- πρέπει να απέχω. Πρέπει να είναι απολύτως φανερό ότι δεν έχω κάτι να κερδίσω. Δόξα τω Θεώ μέχρι τώρα, δεν είχα και δεν έχω καμία θεσμική θέση, δεν είχα και δεν έχω ποτέ χρηματοδοτηθεί με οποιονδήποτε τρόπο από το δημόσιο, είμαι καλλιτέχνης ο οποίος εργάζεται και βιοπορίζεται αποκλειστικά και μόνο από την αποδοχή που έχουν οι παραστάσεις του από το κοινό».

Για την τραγωδία «Οιδίπους Τύραννος»: «… Το πολύ ενδιαφέρον στον Οιδίποδα είναι όλα τα ερωτήματα τίθενται μέσα από μία απίστευτη αστυνομική πλοκή που έχει γίνει υπόδειγμα για την αστυνομική πλοκή όπως την εννοούμε στις μέρες μας, διατυπώνοντας ένα μεγαλειώδες, βαθύτατο, υπαρξιακό ερώτημα από τη μέση του έργου και μετά, το ερώτημα του «ποιός είμαι;». Ένα ερώτημα που ο κάθε ένας από εμάς, ακόμη και να μην έχει βρεθεί στις συνθήκες ζωής του Οιδίποδα, έχει διατυπώσει ή διατυπώνει πολλές φορές στη ζωή του. Όχι μόνο ως προς τη γέννηση μας, αλλά το να μπορέσουμε να ορίσουμε ποιοί είμαστε…»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα