Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Επιτακτική ανάγκη η συνταγματική αναθεώρηση καθώς η μεταπολίτευση χαρακτηρίζεται από την ατιμωρησία υπουργών

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΤΕ (EUROKINISSI // ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ)
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΤΕ (EUROKINISSI // ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ) EUROKINISSI

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Παραπολιτικά" μίλησε για την επιτακτική ανάγκη της αναθεώρησης του Συντάγματος, ενώ εξαπέλυσε μύδρους κατά του μεταπολιτευτικού συστήματος

Επιβάλλεται να προχωρήσουν "απολύτως απαραίτητες θεσμικές αλλαγές" μέσα από την αναθεώρηση του Συντάγματος η οποία είναι επιτακτική ανάγκη, σημειώνει σε συνέντευξή του ο Κ. Μητσοτάκης.

Μιλώντας στην εφημερίδα "Παραπολιτικά" ο πρώην πρωθυπουργός υποστηρίζει και αυτός ότι πράγματι "η κοινωνία βράζει" και πως οι Έλληνες απαιτούν Δικαιοσύνη. Ο ίδιος προτείνει η επόμενη Βουλή να είναι αναθεωρητική, ώστε να δίδεται η δυνατότητα στη Δικαιοσύνη να στείλει και υπουργούς στο εδώλιο.

Επιφύλαξε όμως και σοβαρές μομφές κατά του πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης, λέγοντας:

"Η μεταπολίτευση φέρει το στίγμα, το βάρος της ντροπής του άρθρου του Συντάγματος που προβλέπει την ατιμωρησία των υπουργών. Είναι στο χέρι μας να το αλλάξουμε. Δεν θα το κάνουμε ούτε και τώρα;", ενώ τοποθετήθηκε και στο ζήτημα της αλλαγής του εκλογικού νόμου, ειδικά μετά τις τοποθετήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ.

"Τα τελευταία 70 χρόνια που παρακολουθώ την πολιτική, όταν η αριστερά στερεύει από ιδέες θυμάται την απλή αναλογική", λέει ο πρώην πρωθυπουργός, κάνοντας σαφέστατη τη διαφωνία του με την πιθανότητα να εφαρμοστεί αυτό το εκλογικό σύστημα στη χώρα.

Ειδικά σε αυτή τη φάση, υποστηρίζει, "η απλή αναλογική θα ήταν καταστροφική" καθώς θα οδηγούσε σε ακυβερνησία και πολιτική αστάθεια.

Τέλος, υπογραμμίζει πως χρειάζεται τροποποίηση του Συντάγματος ώστε να μην διευκολύνεται η πρόωρη διάλυση της Βουλής παρά μόνο για σοβαρούς λόγους προκρίνοντας την άποψη ότι κάθε κυβέρνηση θα πρέπει να εξαντλεί την τετραετία της.

SHARE:

24Media Network