Κοντονής: Καμία αλλαγή στο νόμο για την ευθανασία

Greece's prime minister Alexis Tsipras delivers his annual keynote speech during the opening of 82st Thessaloniki International Fair (TIF) in Thessaloniki, Greece on September 9, 2017. /         82 , , 9  2017.
Greece's prime minister Alexis Tsipras delivers his annual keynote speech during the opening of 82st Thessaloniki International Fair (TIF) in Thessaloniki, Greece on September 9, 2017. / 82 , , 9 2017. KONSTANTINOS TSAKALIDIS / SOOC

Την πρόθεσή του να μην υπάρξει καμία μεταβολή στην αντιμετώπιση της "ανθρωποκτονίας συναίνεση" από την πολιτεία υπογράμμισε ο υπ. Δικαιοσύνης

Καμία αλλαγή δεν προβλέπεται σε ό,τι αφορά στην ποινική μεταχείριση της ευθανασίας, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

Ο κ. Κοντονής, μιλώντας στον ρ\σ "Στο κόκκινο" και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αντιμετώπιση της ευθανασίας από τον νέο ποινικό κώδικα, δήλωσε χαρακτηριστικά: "Την ανθρωποκτονία με συναίνεση την αντιμετωπίζει η πολιτεία με ποινή φυλάκισης. Και είπα ότι αφού λάβω το σχέδιο του νέου ποινικού κώδικα θα το μελετήσω. Σας ενημερώνω ότι και στον νέο ποινικό κώδικα παραμένει η ίδια ποινή".

«Επομένως ανεξάρτητα από τη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή, όσον αφορά την ποινική αντιμετώπιση της ανθρωποκτονίας κατ’ απαίτηση, διαφορετική ποινική μεταχείριση δεν θα υπάρχει, τουλάχιστον από την μεριά μου δε θα εισηγηθώ κάτι διαφορετικό. Δεν πρόκειται να μετακινηθώ από την πρόταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής η οποία αντιμετωπίζει την συγκεκριμένη πράξη ως ποινικά κολάσιμη, με ποινή φυλάκισης» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Η κυβέρνηση δεν το εξετάζει, αντικειμενικά θα γίνει δημόσια συζήτηση, αλλά στις προθέσεις μας δεν είναι να εισηγηθούμε κάτι διαφορετικό από αυτό που προτείνει η νομοπαρασκευαστική επιτροπή, και που είναι στην ουσία αυτό που ισχύει και σήμερα» κατέληξε σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Φωτογραφία:Sooc

SHARE:

24Media Network