Κόντρα Γεροβασίλη - ΝΔ για τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων

Εγκαίνια του Γραφείου Εξυπηρέτησης Επισκεπτών που δημιούργησε η Ελληνική Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας (Δραγατσανίου 4, Πλατεία Κλαυθμώνος), για τη διευκόλυνση των τουριστών που επισκέπτονται την Αθήνα, την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015. Το Γραφείο στελεχώνεται από ξενόγλωσσο προσωπικό και θα αποτελέσει πιλότο για τη δημιουργία ανάλογων Γραφείων και σε άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας που υποδέχονται μεγάλο όγκο τουριστών. Το ξενόγλωσσο προσωπικό του Γραφείου θα αναλαμβάνει να διευκολύνει τους ξένους (κυρίως) τουρίστες για θέματα που αφορούν την Ελληνική Αστυνομία αλλά και τυχόν συνεννοήσεις που θα απαιτούνται με τις pρεσβείες τους σε περιπτώσεις απώλειας ταξιδιωτικών εγγράφων.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Εγκαίνια του Γραφείου Εξυπηρέτησης Επισκεπτών που δημιούργησε η Ελληνική Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας (Δραγατσανίου 4, Πλατεία Κλαυθμώνος), για τη διευκόλυνση των τουριστών που επισκέπτονται την Αθήνα, την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015. Το Γραφείο στελεχώνεται από ξενόγλωσσο προσωπικό και θα αποτελέσει πιλότο για τη δημιουργία ανάλογων Γραφείων και σε άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας που υποδέχονται μεγάλο όγκο τουριστών. Το ξενόγλωσσο προσωπικό του Γραφείου θα αναλαμβάνει να διευκολύνει τους ξένους (κυρίως) τουρίστες για θέματα που αφορούν την Ελληνική Αστυνομία αλλά και τυχόν συνεννοήσεις που θα απαιτούνται με τις pρεσβείες τους σε περιπτώσεις απώλειας ταξιδιωτικών εγγράφων. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

"Την ώρα που αυξάνουν τους φόρους και κόβουν μισθούς, συνεχίζουν τους διορισμούς των κολλητών τους", σχολίασε η ΝΔ, με την υπουργό να απαντά "άνθρακες ο θησαυρός"

Άνθρακες ο θησαυρός, συμπεραίνει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη στις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας και του αντίστοιχου υπευθύνου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Κιλκίς, Γιώργου Γεωργαντά για αύξηση του αριθμού μετακλητών και γραμματέων.

«Προκαλεί αλγεινή εντύπωση η σημερινή ανακοίνωση του υπεύθυνου του τομέα διοικητικής μεταρρύθμισης της Ν.Δ. κ. Γεωργαντά», υποστηρίζει η υπουργός και εξηγεί: «Η παράταξη που πρωταγωνίστησε επί δεκαετίες στην ίδρυση και διόγκωση του κομματικού κράτους στην Ελλάδα κατηγορεί την Κυβέρνηση για κομματισμό στη Διοίκηση. Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, που ως αρμόδιος υπουργός διέλυσε τη Δημόσια Διοίκηση απολύοντας υπαλλήλους και  καθαιρώντας «εν ριπή οφθαλμού» αξιοκρατικά επιλεγμένους Προϊσταμένους τακτοποιώντας  τα «δικά του παιδιά» είναι αυτός που ευθύνεται για την πλήρη αποδιοργάνωση νευραλγικών τομέων του Κράτους όπως η Υγεία, η Παιδεία, η Πρόνοια. Παρ’ όλα αυτά Η Νέα Δημοκρατία  τολμά και μιλά για διορισμούς ημετέρων που εκτροχιάζουν το Κράτος», απαντά η κ. Γεροβασίλη στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Και επί της ουσίας, «ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που εμφανίζονται στην ανακοίνωση  της Ν.Δ. αφορά το σύνολο των μετακλητών υπαλλήλων του Κράτους. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται μετακλητοί που υπηρετούν σε γραφεία κομμάτων, αιρετοί της αυτοδιοίκησης κ.λπ.. Ο αριθμός των μετακλητών που υπηρετούν σε γραφεία μελών της κυβέρνησης, υφυπουργών, γενικών και ειδικών γραμματέων, έχει μειωθεί σε σχέση με το παρελθόν σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Εσωτερικών. Προφανώς δεν θα απολογηθεί η κυβέρνηση για τους μετακλητούς που υπηρετούν σε γραφεία κομμάτων και δημάρχων. Υπενθυμίζουμε ότι μια από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ήταν η μείωση του αριθμού των μετακλητών… 

Δεύτερον, οι γενικές γραμματείες που συστάθηκαν αφορούν σε μείζονα θέματα της Χώρας όπως: το προσφυγικό, η μεταναστευτική πολιτική, η διαχείριση του ιδιωτικού χρέους κ.λ.π . Αντί λοιπόν να σπεύσει η Ν.Δ. να συγχαρεί την κυβέρνηση για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, ενός ζητήματος με παγκόσμια διάσταση, λαϊκίζει απασχολούμενη με τη σύσταση γενικών γραμματειών που είναι απολύτως απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους», σημειώνει η υπουργός, που καλεί «να τελειώσουμε λοιπόν με τους λαϊκισμούς».

ΝΔ: Αυξάνουν φόρους, κόβουν μισθούς αλλά συνεχίζουν τους διορισμούς των κολλητών τους

Είχε προηγηθεί η δήλωση του υπευθύνου του τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Γεωργαντά, με την οποία κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι τη στιγμή που «αυξάνει τους φόρους και κόβει μισθούς και συντάξεις, την ίδια ώρα συνεχίζει τους διορισμούς των κολλητών της και διογκώνει τις μισθολογικές δαπάνες των Υπουργείων. Οι αριθμοί δείχνουν ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η κομματικοποίηση του Κράτους και το βόλεμα των εκλεκτών της με αλόγιστη κατασπατάληση δημόσιου χρήματος».

Σύμφωνα με το βουλευτή Κιλκίς της ΝΔ, αυξήθηκαν τα υπουργεία κατά τέσσερα, οι γραμματείες κατά 22, όπως και οι μετακλητοί. Οι τελευταίοι «για πρώτη φορά μετά από χρόνια έχουν ξεπεράσει τους 2.000, οι οποίοι προφανώς θα αυξηθούν κι άλλο με την πλήρωση όλων των νέων θέσεων στους νέους υπουργούς, υφυπουργούς και γραμματείς».

Αποτέλεσμα των παραπάνω, όπως υποστηρίζει ο κ. Γ. Γεωργαντάς, η μισθολογική δαπάνη των υπουργείων εκτινάχτηκε κατά 146.000.000 ευρώ φτάνοντας στα 7 δισ, ευρώ στο εννεάμηνο του 2016».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυβέρνηση, Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network