Κόντρα για το 'Είστε αγράμματοι κομμουνιστές' του Άδωνι

Κόντρα για το 'Είστε αγράμματοι κομμουνιστές' του Άδωνι

Ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδης κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποδοκιμάσει δημόσια τον Άδωνι Γεωργιάδη για το απαξιωτικό του σχόλιο κατά κυβερνητικών στελεχών

Να αποδοκιμάσει δημόσια τον αντιπρόεδρο του κόμματός του και να τον καλέσει να ζητήσει συγγνώμη, καλεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος αντέδρασε στη φράση «είστε κομμουνιστές αγράμματοι», που χρησιμοποίησε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική εκπομπή, απευθυνόμενος σε κυβερνητικά στελέχη.

«Η δήλωση του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, σε πολιτική εκπομπή, "είστε κομμουνιστές αγράμματοι" με απαξιωτικό ύφος, αναφερόμενος σε κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει την πολιτική παιδεία, το ήθος αλλά και το ότι η ανάλυσή του δεν διαφέρει δυστυχώς λεκτικά από τις αναλύσεις των σκληρών προπαγανδιστών της χούντας. Επαναφέρει, με τον πιο άθλιο τρόπο, τις λογικές του διχασμού και της ακραίας πόλωσης, της μετεμφυλιακής δεξιάς και της ακροδεξιάς διαχρονικά», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Ζαχαριάδης.

Στη συνέχεια, ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η Ν.Δ. του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη μεταπολίτευση, παρά τις σημαντικές πολιτικές και ιδεολογικές αντιθέσεις της με την Αριστερά, υπήρξε δύναμη συμφιλίωσης» και σημειώνει: «Ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, οφείλει να αποδοκιμάσει δημόσια τον αντιπρόεδρό του και να τον καλέσει να ζητήσει συγγνώμη από κάθε δημοκράτη, προοδευτικό, κομμουνιστή πολίτη αυτής της χώρας. Η περίοδος του Ιδιώνυμου έχει παρέλθει. Αν δεν το κάνει, για άλλη μια φορά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, είτε δρα ως λαγός του κ. Μητσοτάκη ή ο κ. Μητσοτάκης ως ιδεολογική  ουρά του κ. Γεωργιάδη και η ΝΔ μετατρέπεται από κόμμα της δημοκρατικής, μετριοπαθούς Δεξιάς και της ομαλότητας σε κάτι μεταξύ ΕΡΕ και ΕΠΕΝ».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ζαχαριάδης είχε το πρωί της Μ. Τετάρτης έντονη αντιπαράθεση με τον κ. Γεωργιάδη, κατά τη διάρκεια της πρωινής εκπομπής του Αnt1.

Με αφορμή τη συζήτηση για το χρέος ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε απευθυνόμενος στον κ. Ζαχαριάδη: «Δεν έχετε καταλάβει πώς δουλεύουν οι αγορές. Είστε κομμουνιστές, αγράμματοι. Μην ανοίγετε το στόμα σας, είστε άσχετοι πραγματικά».

«Εσείς κ. Γεωργιάδη είστε ακροδεξιός, αδέξιος, διχαστικός. Ντροπή σας» απάντησε ο κ. Ζαχαριάδης με τη συζήτηση να συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους.


(Φωτογραφία: SOOC, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

SHARE:

24Media Network