Κόντρα και στη Βουλή για την Eldorado Gold 

Κόντρα και στη Βουλή για την Eldorado Gold 
ΒΟΥΛΗ--ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΟΝΤΟΝΗ ΚΑΙ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Ποτάμι και Δημοκρατική Συμπαράταξη κάλεσαν την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αν θέλει την επιχείρηση και επιτέθηκαν στον Ν. Καρανίκα. «Με καλύπτει η ανακοίνωση Σταθάκη» απάντησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και επιτέθηκε στη ΝΔ

Στη Βουλή μεταφέρθηκε η αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης σχετικά με την απόφαση της Eldorado Gold να αναστείλει την επένδυσή της στην Ελλάδα, με βουλευτές του Ποταμιού και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να καλούν τον υπουργό Οικονομικών να ξεκαθαρίσει τις κυβερνητικές προθέσεις. 

Το ζήτημα έθεσε στην αίθουσα της Ολομέλειας ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς καυτηριάζοντας τη σχετική ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. «Θα βγείτε στους δρόμους να πανηγυρίσετε για το κλείσιμο της Ελληνικός Χρυσός όπως προέτρεψε τον κόσμο ο πρωθυπουργικός σύμβουλος ο κ. Καρανίκας;  Θεωρείτε ότι είναι για τα τσακίδια οι χιλιάδες εργαζόμενοι στη Χαλκιδική;» ρώτησε σε οξύ ύφος ο κ. Αμυράς. Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Κουτσούκος, ο οποίος κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να ξεκαθαρίσει τη θέση της κυβέρνησης. «Σήμερα αναχωρεί από την Ελλάδα η Eldorado Gold. Tι θα κάνετε; Την θέλετε ή δεν τη θέλετε την επιχείρηση;» ρώτησε. 

Απαντώντας ο κ. Τσακαλώτος παρέπεμψε τους βουλευτές στις δηλώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, ο οποίος κατηγόρησε την εταιρεία ότι «δεν έχει συνηθίσει να λειτουργεί σε ευρωπαϊκές χώρες». «Με καλύπτει η ανακοίνωση του υπουργού Ενέργειας, νομίζω ότι τα βάζει πολύ καλά τα θέματα» σχολίασε. Ο υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε επίσης τη ΝΔ ότι επιχείρησε «σε συνεργασία ίσως και με την εταιρεία» να δημιουργήσει πρόβλημα μετά τη ΔΕΘ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version