Κόντρα κυβέρνησης- αντιπολίτευσης με αφορμή δημοσίευμα για Καμμένο

Κόντρα κυβέρνησης- αντιπολίτευσης με αφορμή δημοσίευμα για Καμμένο
Ενημέρωση από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, για θέματα αρμοδιότητάς του της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι για δημοσίευμα που έκανε λόγο για συνομιλία μεταξύ του υπουργού Άμυνας και ισοβίτη. Απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης

Κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με αφορμή ανεπιβεβαίωτο δημοσίευμα που υποστηρίζει ότι υπήρξε συνομιλία μεταξύ του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου και ισοβίτη για την υπόθεση του Noor1.

Η ΝΔ με ανακοίνωση της υποστήριξε:

«Πέρασαν 24 ώρες από το δημοσίευμα της Εφημερίδας “Καρφί” που εμπλέκει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένο και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Στ. Κοντονή σε  μια άκρως σκοτεινή υπόθεση.

Η σιωπή των δύο Υπουργών και της Κυβέρνησης συνολικά είναι εκκωφαντική.

Ο κ. Καμμένος είναι υποχρεωμένος να απαντήσει με σαφήνεια: συνομίλησε ή όχι με τον κρατούμενο ισοβίτη κ. Γιαννουσάκη;

Ο κ. Κοντονής πρέπει, επίσης, να απαντήσει: έχει ή όχι οποιαδήποτε σχέση με τους εκβιαστικούς διαλόγους που περιγράφει το δημοσίευμα;

Οι πολίτες απαιτούν απαντήσεις τώρα».

Ο υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου εξέδωσε επίσης ανακοίνωση, υποστηρίζοντας:

“Η επικοινωνία του κ. Καμμένου με ισοβίτη κρατούμενο στις φυλακές, καθώς και η αντιθεσμική του παρέμβαση στη Δικαιοσύνη δεν δείχνουν μόνο την παρακμή της Κυβέρνησης αλλά και τις επικίνδυνες για τη Δημοκρατία και τη λειτουργία των θεσμών αντιδράσεις και συγκαλύψεις αυτής της Κυβέρνησης, η οποία δε διστάζει να χρησιμοποιήσει τα κρατικά αξιώματα για ίδιον όφελος. Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας είναι κάθε μέρα και περισσότερο εκτεθειμένος από τη συμπεριφορά του  Υπουργού του κ. Πάνου Καμμένου.

Αύριο θα καταθέσω επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις του κ. Καμμένου στο χώρο της Δικαιοσύνης, τις οποίες ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής δεν έχει βρει ακόμα τον χρόνο να καταδικάσει.

Πρόκειται για Κυβέρνηση που καταχράται την εξουσία, λεηλατεί τους θεσμούς και καταρρακώνει το κύρος τους.”

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Ποτάμι:

“Η εμπλοκή του κ.Καμμένου  σε συνομιλίες με ισοβίτες αποτελεί από μόνη της ένα τεράστιο σκάνδαλο. Το σκάνδαλο γίνεται ακόμη μεγαλύτερο από τη στιγμή που ο ίδιος παραδέχεται την ανάμειξή του. Με ποια αρμοδιότητα ο Υπουργός Άμυνας εμπλέκεται στην κατάθεση σε μια υπόθεση που αφορά στη διακίνηση ναρκωτικών; Περιμένουμε απαντήσεις. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση είναι βαρύτατα εκτεθειμένη εάν η ίδια δεν κινήσει στη Βουλή τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες ώστε η υπουργική ασυλία να μην αποτελεί εμπόδιο για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.”

Στη ΝΔ απάντησε με δήλωση του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής:

«Προκαλεί κατάπληξη η σπουδή της ΝΔ να υιοθετήσει και ν’ αποδεχθεί μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας και τους όψιμους ισχυρισμούς του καταδικασθέντος σε ισόβια κάθειρξη Γιαννουσάκη σχετικά με την υπόθεση του πλοίου Noor1, το οποίο κατελήφθη να μεταφέρει στην Ελλάδα 2,1 τόνους ηρωίνη.

Είναι θλιβερό η αξιωματική αντιπολίτευση να ταυτίζεται με επιχειρηματικά συμφέροντα, τη στιγμή που η οικονομική αστυνομία διενεργεί ελέγχους και η υπόθεση διερευνάται από τη δικαιοσύνη.

Σε κάθε περίπτωση η ΝΔ έχει τη δυνατότητα διά της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου να υποβάλει ερωτήματα και θα λάβει τις δέουσες απαντήσεις στη Βουλή, για να πληροφορηθεί και ο ελληνικός λαός με ποιο τρόπο οικονομικοί παράγοντες διαμορφώνουν τον πολιτικό λόγο κομμάτων και ποίων τα συμφέροντα εξυπηρετεί η ΝΔ».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα