Κόντρα Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη για Σημίτη και… ένα μπουζουξίδικο στη Λάρισα

Διαβάζεται σε 3'
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Νίκο Ανδρουλάκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Νίκο Ανδρουλάκη INTIME

Μητσοτάκης: “Πάμε να γκρεμίσουμε το μπουζουξίδικο στην κοίτη του Πηνείου”. Ανδρουλάκης: “Πάρτε και τον Κικίλια και να του πείτε, Βασίλη ρίχ’ το”. Και στο βάθος Σημίτης.

Στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για τη Θεσσαλία μετά τις πλημμύρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης είχαν και μία προσωπική αντιπαράθεση με αφορμή το ασφαλιστικό Γιαννίτση επί κυβέρνησης Σημίτη και ένα… μπουζουξίδικο στη Λάρισα.

Ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του, απαντώντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για το πόρισμα των Ολλανδών εμπειρογνωμόνων, υποστήριξε την ανάγκη να υπάρξει ένας ενιαίος φορέας για τη διαχείριση υδάτων στη Θεσσαλία.

Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε μάλιστα το ερώτημα γιατί πλημμύρισε η Γιάννουλη στη Λάρισα. “Τι υπάρχει στην πλημμυρική ζώνη του Πηνειού; Ένα ολόκληρο τετράγωνο με μπουζουξίδικα, με μάντρες. Θα πάμε να τα γκρεμίσουμε; Σας θέλω μαζί. Σας θέλω μπροστάρη εκεί, μη σφυρίζετε αδιάφορα”, είπε απευθυνόμενος στον κ.Ανδρουλάκη.

Στη δική του δευτερολογία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε καυστικά στον πρωθυπουργό: “Να πάτε να γκρεμίσετε το μπουζουξίδικο στην κοίτη του Πηνειου. Να πάρετε και τον αρμόδιο υπουργό και να του πείτε: Βασίλη, ρίχτο”.

Μετά τη δευτερολογία του κ.Ανδρουλάκη, ζήτησε ξανά το λόγο ο κ. Μητσοτάκης για να του απαντήσει καταρχήν για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Με αφορμή τη σχετική συζήτηση, όμως, εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για έλλειμα… εκσυγχρονιστικής διάθεσης.

Ο πρωθυπουργός είπε ειδικότερα στον κ.Ανδρουλάκη: “Εσείς που εμφανίζεστε ως υπέρμαχος του εκσυγχρονισμού και της μεταρρύθμισης, να μας εξηγήσετε πως θα περιορίσετε τη φοροδιαφυγή και να μην κατηγορείτε την κυβέρνηση που είχε το θάρρος να κάνει κάτι αντικειμενικά πολιτικά δύσκολο”.

Στη συνέχεια μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης εμμέσως πλην σαφώς κατηγόρησε την κυβέρνηση Σημίτη ότι δεν είχε θάρρος να προχωρήσει το ασφαλιστικό Γιαννίτση το 2001.

“Μπορώ να θυμηθώ μία άλλη μεταρρύθμιση από μία άλλη κυβέρνηση στην αρχή μίας άλλης δεύτερης θητείας. Και έκανε πίσω και φόρτωσε το κόστος του ασφαλιστικού στις επόμενες γενιές. Εμείς έχουμε λάβει την εντολή του ελληνικού λαού και θα προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις”, είπε ειδικότερα ο πρωθυπουργός.

Στο σημείο αυτό ο κ. Ανδρουλάκης άρχισε να φωνάζει από τα έδρανα ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν που είχε αντιδράσει τότε σε μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού. Και στη συνέχεια κάλεσε από το βήμα της Βουλής τον κ.Μητσοτάκη να κοιτάξει “στα μάτια των στελεχών της ΝΔ, γιατί όλοι ήταν απέναντι στην κυβέρνηση Σημίτη και στον Γιαννίτση”.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, προφανώς μπέρδεψε την πλημμυρική κοίτη του Πηνειού με το Πήλιο και εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι τόσα χρόνια δεν γκρέμισε μπουζουξίδικα στο Βόλο λόγω στήριξης στον Αχιλλέα Μπέο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα