Κόντρα ΝΔ-Κωνσταντοπούλου και αποχώρηση από τη Βουλή

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το δημοψήφισμα το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015. 
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το δημοψήφισμα το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή με τη Ζωή Κωνστατνοπούλου να συγκρούεται με τον Γιάννη Βρούτση. Οργισμένη ανακοίνωση από τη ΝΔ

Αποχώρησε από την Ολομέλεια η Νέα Δημοκρατία, κατόπιν σφοδρής αντιπαράθεσης με την πρόεδρο της Βουλής, κατά την έναρξη της συνεδρίασης για το «μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, ζήτησε τον λόγο να τοποθετηθεί επί διαδικαστικού ζητήματος κι όταν η κα Κωνσταντοπούλου κάλεσε να εγγραφεί στον κατάλογο - αφού προηγηθεί ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Εργασίας, Δημήτρης Στρατούλης - σύμφωνα με τον Κανονισμό, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλαν τη διαδικασία και αποχώρησαν, υπό έντονες φωνασκίες. Μάλιστα η κα Κωνσταντοπούλου ανακάλεσε τρεις φορές στην τάξη τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη, Γιάννη Βρούτση, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκο και Γιάννη Κουτσούκο αφού ανέγνωσε το σχετικό άρθρο του Κανονισμού, το οποίο περιγράφει τί επιβάλλεται σε επίπεδο πειθαρχικών μέτρων σε ανάρμοστη συμπεριφορά βουλευτή.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Βρούτσης ανέφερε κατά τη αναχώρησή του: «Αυτή είναι η Αριστερά που δεν σέβεται την Δημοκρατία».

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτές του κόμματος, μετά την αποχώρησή τους από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

"Σήμερα, πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια που η Βουλή συνεδριάζει με κλειστές τράπεζες και το λαό να υποφέρει στις ουρές για τα στοιχειώδη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε ένα παραλήρημα διχασμού και αυταρχισμού έφτασε στο έσχατο σημείο να απειλεί βουλευτές και λαό με κυρώσεις, εφόσον τολμήσουν να δηλώσουν ότι είναι υπέρ του «ναι» στην Ευρώπη. Συνεχίζει τον κατήφορο εναντίον της Δημοκρατίας.

Καλούμε τον ελληνικό λαό να αντιδράσει στα δόλια σχέδια της κυβέρνησης να μετατρέψει την Ελλάδα από ευρωπαϊκή σε τριτοκοσμική χώρα. Τα ψέματα τους τελείωσαν. Απαντάμε: δεν θα τους περάσει!".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ζωή Κωνσταντοπούλου, Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network