Κόντρα στη Βουλή για νέες καταγγελίες αστυνομικής βίας

Κόντρα στη Βουλή για νέες καταγγελίες αστυνομικής βίας
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής Eurokinissi

"Δεν είναι δυνατόν να ταπεινώνετε και να εξευτελίζετε νέους ανθρώπους. Σας καλώ να εγκαταλείψετε αυτόν τον κατήφορο το συντομότερο δυνατόν", ανέφερε σε υψηλούς τόνους ο Π. Σκουρλέτης.

Ένταση επικράτησε στη Βουλή όταν Πάνος Σκουρλέτης και Ευκλείδης Τσακαλώτος εξαπέλυσαν βαρείς χαρακτηρισμούς προς την κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησαν ότι επιτρέπει στην αστυνομία να εξαπολύει παράνομες επιθέσεις σε βάρος της νεολαίας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σκουρλέτης, επικαλέστηκε καταγγελία που δημοσίευσε η ιστοσελίδα xekinima, σύμφωνα με την οποία αστυνομικοί στα πλαίσια ελέγχου, ζήτησαν από 22χρονη να κατεβάσει το παντελόνι της, στην οδό Πατησίων.

“Σταματήστε να στοχοποιείτε τη νεολαία. Ποιος δίνει το δικαίωμα στην ελληνική αστυνομία να στοχοποιεί τη νεολαία; Αυτός ο ολισθηρός αυταρχικός κατήφορος είναι επικίνδυνος. Δεν είναι δυνατόν να δίνετε τέτοια δικαιώματα σε κάποιους στην ελληνική αστυνομία, να συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο.

Να τραβάτε από το αυτί τους μαθητές μέσα από τους κινηματογράφους επειδή βλέπουν την ταινία Τζόκερ. Να μπαίνετε στα κέντρα διασκέδασης με προτεταμένα τα όπλα. Δεν είναι δυνατόν να ταπεινώνετε και να εξευτελίζετε νέους ανθρώπους. Σας καλώ να εγκαταλείψετε αυτόν τον κατήφορο το συντομότερο δυνατόν”, ανέφερε ο Πάνος Σκουρλέτης.

“Πρόκειται για επικίνδυνο παιχνίδι να βάζουμε αστυνομικούς να παραβιάζουν τη νομιμότητα”, πρόσθεσε ο Π. Σκουρλέτης.

Στη συνέχεια παρενέβη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος λέγοντας “τι μας είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ απαντώντας στην καταγγελία Σκουρλέτη; Ότι όλα εξετάζονται από την ΕΛΑΣ και να μην χτυπάμε την αστυνομία. Μετά από αυτή την παρέμβαση η νεολαία θα έχει μεγάλη ανακούφιση καθώς είμαστε στη γη του Κάφκα. Ξέρουμε ότι υπάρχει λευκή επιταγή στην αστυνομία ενάντια στην νεολαία μας”.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, έκανε λόγο για ανεπιβεβαίωτες καταγγελίες με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει ευκαιρία να στοχοποιήσει την αστυνομία: “Βρίσκουν ευκαιρία στο ΣΥΡΙΖΑ να χτυπήσουν την αστυνομία, χρησιμοποιώντας ακόμα και ανεπιβεβαίωτες ειδήσεις και ‘φέικ νιους’. Μάλιστα μας λένε ότι κόπτονται για τη νεολαία και γι’ αυτό το κάνουνε. Η νεολαία όμως ψήφισε να βρίσκει τα πανεπιστήμιά της ανοιχτά, να έχει προοπτική και δουλειές και να μην χρειάζεται να μεταναστεύσει για να χτίσει τα όνειρα της αλλά να προκόψει στον τόπο της”, ήταν η απάντηση του κ. Θεοχάρη.

“Ακούγονται καταγγελίες περί προσπάθειας στοχοποίησης της νεολαίας. Τα όποια περιστατικά καταγγέλλονται, ελέγχονται με τις νόμιμες διαδικασίες. Δεν ξέρω αν ευσταθεί το περιστατικό. Εγώ θα καλέσω τον ΣΥΡΙΖΑ να πάψει να στοχοποιεί την αστυνομία και να μην δημιουργεί εντυπώσεις ότι υπάρχει κράτος αυστηρό και αυταρχικό”, αντέτεινε από τη πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος.

“Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ μας είπε ότι όλα εξετάζονται υπηρεσιακώς και να μην χτυπάμε την αστυνομία. Νομίζω ότι μετά από αυτή την παρέμβαση, η νεολαία μας θα έχει μεγάλη ανακούφιση που ξέρει ότι πια είμαστε στη γη του Κάφκα. Όλα κάπου θα εξεταστούν αλλά υπάρχει λευκή επιταγή της αστυνομίας ενάντια στη νεολαία μας”, σχολίασε παρεμβαίνοντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα