Κορονοϊός: Αναβαθμίζεται σε υφυπουργό ο Χαρδαλιάς

Κορονοϊός: Αναβαθμίζεται σε υφυπουργό ο Χαρδαλιάς
Ο Νίκος Χαρδαλιάς MotionTeam

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναλαμβάνει από την Κυριακή το χαρτοφυλάκιο της Πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων.

Με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο μέχρι σήμερα γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναβαθμίζεται σε υφυπουργό Πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Θα έχει πλήρεις και αποκλειστικές αρμοδιότητες και θα αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επισημαίνει παράλληλα ότι “τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα δοκιμάστηκε από φονικές πλημμύρες και πυρκαγιές. Τώρα, όπως και όλος ο πλανήτης, αντιμετωπίζει μια ακόμα απειλή, τον κορονοϊό“.

«Η κυβέρνηση λαμβάνει πρωτοφανή μέτρα για την αντιμετώπισή του και απευθύνει έκκληση σε όλους να μείνουν σπίτι, για να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Ταυτόχρονα, αναθέτει τις αρμοδιότητες του συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας» προσθέτει.

Η ορκομωσία του κ. Χαρδαλιά θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 11:00 στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Α. Σακελλαροπούλου.

Επίσης με απόφαση του πρωθυπουργού, αναβαθμίζεται στη θέση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, ο μέχρι σήμερα εθνικός διοικητής Πολιτικής Προστασίας, στρατηγός ε.α. και πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Παπαγεωργίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα