Αποφασίζει η επιτροπή την Πέμπτη, για τα καρναβάλια

Αποφασίζει η επιτροπή την Πέμπτη, για τα καρναβάλια
Ο Θάνος Πλεύρης eurokinissi

Στο τραπέζι της Επιτροπής θα τεθεί την Πέμπτη η διεξαγωγή των αποκριάτικων εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, όπως δήλωσε ο Υπουργός Υγείας.

Στο τραπέζι της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων θα τεθεί την Πέμπτη το θέμα της διεξαγωγής των καρναβαλιών και των αποκριάτικων εκδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα, όπως δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο Υπουργός Υγείας, τόνισε πως οι μεγάλες συγκεντρώσεις προκαλούν έντονη ανησυχία, ξεκαθαρίζοντας πως βούληση της κυβέρνησης είναι η επιστροφή στην πλήρη κανονικότητα όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Από εκεί και πέρα, σχετικά με τους 300.000 πολίτες που έχουν συμπληρώσει 7 μήνες και δεν έχoυν κάνει τρίτη δόση του εμβολίου σημείωσε ότι στερούνται προνόμια εισόδου σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης και επίσης θα χρειάζεται να κάνουν και rapid test για την προσέλευση στην εργασία.

Εν συνεχεία, ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3 ο, δήλωσε ότι όσοι έχουν ενεργό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα χωρίς την υποχρέωση αρνητικού τεστ, εφόσον προέρχονται από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν, καθώς και από τις 33 χώρες εκτός Ένωσης που έχουν προσχωρήσει στο σύστημα ψηφιακού πιστοποιητικού.

Για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή ανέφερε ότι στις 31 Μαρτίου θα πρέπει να υπάρξει συζήτηση είτε αν θα ανανεωθεί η αναστολή τους είτε αν ο εμβολιασμός τους πρέπει να καταστεί υποχρεωτικός και όσοι δεν εμβολιαστούν, να μείνουν εκτός ΕΣΎ.

Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη να οδηγηθούμε σε συμπράξεις δημοσίου-ιδιωτικού τομέα στο χώρο των νοσοκομείων που θα έχουν μόνο έναν ωφελούμενο, τον ασθενή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα