Κορονοϊός: ΣΥΡΙΖΑ – “Είμαστε μια γροθιά, αλλά από απόσταση”

Κορονοϊός: ΣΥΡΙΖΑ – “Είμαστε μια γροθιά, αλλά από απόσταση”

"Είμαστε μια γροθιά, αλλά από απόσταση" είναι το μήνυμα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που στέλνουν το δικό τους μήνυμα στον λαό και την κυβέρνηση από τις οικίες τους.

“Να κάνουμε όλοι αυτό που μας αναλογεί με υπευθυνότητα στην αντιμετώπιση του κορονοϊού. Εμεις μένουμε σπίτι και το κράτος να προχωρήσει στην άμεση ενίσχυση της δημόσιας Υγείας με γιατρούς” είναι το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθύνονται στον ελληνικό λαό με βίντεο στα μέσα δικτύωσης, από τις οικίες τους.

“Είμαστε μια γροθιά, αλλά από απόσταση”, αναφέρουν.

«Η ατομική ευθύνη είναι σημαντική, μεγαλύτερη όμως σημασία έχει η συλλογική ευθύνη της κυβέρνησης να στηρίξει άμεσα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας», διεμήνυσε άλλωστε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και την εκπομπή «Εκτός Γραμμής», χαρακτηρίζοντας «σημαντική την προσπάθεια της ελληνικής κοινωνίας σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση».«Οι Έλληνες πολίτες στην συντριπτική τους πλειονότητα έχουν συμμορφωθεί με τα μέτρα που προτείνει η επιστημονική κοινότητα και αυτό πρέπει να αναγνωριστεί», πρόσθεσε.

Ο Αλ. Χαρίτσης υπογράμμισε τη σημασία των προσλήψεων που έγιναν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Το 2015-2019 έγιναν στο ΕΣΥ 19.500 χιλιάδες προσλήψεις εκ των οποίων οι 6.500 αφορούσαν ιατρικό προσωπικό, ενώ 8.500 από τις συνολικές προσλήψεις ήταν μόνιμες». «Σκεφτείτε που θα βρισκόμασταν σήμερα διαφορετικά», επισήμανε, καλώντας την κυβέρνηση να «συνεχίσει στη λογική αυτή».

«Έχουμε δηλώσει εξαρχής ότι θα βάλουμε πλάτη σε ότι έχει να κάνει με τη λήψη μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου, σημειώνοντας πως «αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη συνεργασία των δικών μας πρώην υπουργών και νυν Τομεαρχών Υγείας, κκ Ξανθού και Πολάκη, με τον αρμόδιο υπουργό κ. Κικίλια». «Βάζουμε πλάτη στα δύσκολα αλλά πρέπει να επισημαίνουμε και τις ολιγωρίες στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας» πρόσθεσε. «Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις ιατρικού προσωπικού και στην ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας», τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης.

Καταλήγοντας, κάλεσε «μόλις περάσει η κρίση, να συζητήσει το πολιτικό σύστημα και η κοινωνία για την ενίσχυση του ΕΣΥ». «Χαίρομαι που όλο και περισσότεροι συναινούν σε αυτή τη λογική να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας», είπε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα