Κορυφαίες προσωπικότητες από το εξωτερικό και την Ελλάδα στην “Επιτροπή Σοφών” για το 2021

Κορυφαίες προσωπικότητες από το εξωτερικό και την Ελλάδα στην “Επιτροπή Σοφών” για το 2021
Η Γιάννα Αγγελοπούλου σε εκδήλωση στο Ζάππειο τον Ιούνιο του 2014 Eurokinissi

Και ο Μαρκ Μαζάουερ μεταξύ αυτών. Μόνο στον πρωθυπουργό θα δίνει αναφορά η επικεφαλής της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”. Την Πέμπτη, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιάννα Αγγελοπούλου, αναπτύσσουν τους στόχους των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, αλλά και τα ονόματα της Οργανωτικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Επιτροπής.

Αποφασισμένη ο εορτασμός των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 να γίνει “ελεύθερα και ενωτικά” εμφανίζεται η Γιάννα Αγγελοπούλου, που, μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, θα παρουσιάσουν το ολοκληρωμένο σχέδιο που έχουν από κοινού καταρτίσει.

Στην 30μελή Οργανωτική Επιτροπή της “Επιτροπής 2021”, την αποκαλούμενη και “Επιτροπή Σοφών”, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Νews 24/7, θα συμμετάσχουν κορυφαίες προσωπικότητες εντός και εκτός της χώρας, καθώς η Γιάννα Αγγελοπούλου γνωρίζοντας προφανώς τη δυσκολία του εγχειρήματος, αλλά και τις ιδεολογικοπολιτικές συγκρούσεις που επιφέρει η συγγραφή της ιστορίας ενός έθνους, επιθυμεί ο εορτασμός να είναι “ενωτικός και ελεύθερος”. Μεταξύ των ονομάτων, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι και ο εκ των κορυφαίων ιστορικών, ο Βρετανός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης Μαρκ Μαζάουερ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει ήδη εγκρίνει τον κατάλογο της “Επιτροπής Σοφών” που του έχει προτείνει η Γιάννα Αγγελοπούλου και η επικεφαλής της “Ελλάδα” θα ολοκληρώσει τις επαφές μαζί τους την Δευτέρα και την Τρίτη, ώστε να ανακοινωθούν τα ονόματά τους την Πέμπτη στην πανηγυρική συνεδρίαση της Βουλής, στις 10.30 το πρωί.

Στην πανηγυρική συνεδρίαση θα ανακοινωθούν και τα ονόματα του 7μελούς Εκτελεστικού Συμβουλίου, που θα αναλάβει την καθημερινή λειτουργία των εορτασμών, οι οποίοι θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα- “ακόμα και στο τελευταίο χωριό”, όπως χαρακτηριστικά λένε οι αρμόδιοι. Πέραν της ιδίας της Γιάννας Αγγελοπούλου, του Γενικού Γραμματέα της Βουλής και των τριών Γενικών Γραμματέων υπουργείων που θα συμμετάσχουν (Εξωστρέφειας ΥΠΕΞ, Πολιτισμού και Ψηφιακής Πολιτικής, θα συμμετάσχουν και δυο πρόσωπα που θα ορίσει η ίδια η Πρόεδρος της Επιτροπή και που, τυπικά, θα παίξουν τον καθοριστικό ρόλο στην διοργάνωση των εορτασμών. Δυο στενοί συνεργάτες της Γιάννας Αγγελοπούλου, ο Γιάννης Προβής και ο Φοίβος Καρζής έχουν ήδη αναλάβει την ευθύνη του Γραφείου Τύπου και των Δημοσίων Σχέσεων αντίστοιχα της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου θα επιμείνει στο ενωτικό του εορτασμού και για το σκοπό αυτό, μεταξύ των άλλων κινήσεων, προγραμματίζει να επισκεφθεί προσεχώς τους αρχηγούς των κομμάτων και να τους εξηγήσει το “εθνικό περιεχόμενο” της προσπάθειάς της.

Αναζητά χορηγίες

Η κατάσταση των οικονομικών της χώρας, πάντως, δεν επιτρέπει να δοθούν τα απαραίτητα χρήματα από τα κρατικά ταμεία, αν και το Ίδρυμα της Βουλής, συνδιοργανωτής πιθανότατα των εκδηλώσεων, θα καταθέσει στα ταμεία της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” ένα σεβαστό ποσοστό.

Για την εξεύρεση των χρημάτων, η Γιάννα Αγγελοπούλου έχει ήδη ξεκινήσει τις επαφές με ισχυρούς παράγοντες εντός και εκτός της χώρας, προκειμένου να συνδράμουν στα οικονομικά της Επιτροπής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα