Κώστας Καραμανλής: Δεν δεχόμαστε μαθήματα ιστορίας από τον Τσίπρα για το Λαμπράκη

Κώστας Καραμανλής: Δεν δεχόμαστε μαθήματα ιστορίας από τον Τσίπρα για το Λαμπράκη
Ο τομεάρχης μεταφορών της ΝΔ Κώστας Καραμανλής Eurokinissi

Ο τομεάρχης μεταφορών της ΝΔ υποστήριξε στο Ραδιόφωνο 24/7 ότι οι αναφορές του πρωθυπουργού στη δολοφονία Λαμπράκη το '63 έχουν ως στόχο την ενοχοποίηση της μεταπολεμικής δεξιάς

“Μαθήματα ιστορίας από τον κ. Τσίπρα δεν θα δεχτούμε” είπε ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6. Υποστήριξε ότι οι αναφορές του πρωθυπουργού στη δολοφονία Λαμπράκη το ’63 έχουν ως στόχο την ενοχοποίηση της μεταπολεμικής δεξιάς, ενώ σημείωσε ότι η πρώην γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα είχε πει ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν είχε καμία ευθύνη για το ’63. Κατά τον κ. Καραμανλή “με τις αντιπαραθέσεις για το παρελθόν μπορεί να χάσουμε το μέλλον”.

Σε σχέση με το Σκοπιανό, υποστήριξε ότι δεν διαφαίνεται συμφωνία από τη στιγμή που ο Ζ. Ζάεφ δηλώνει ότι διασφαλίζεται η μακεδονική ταυτότητα και η μακεδονική γλώσσα. “Η ΝΔ δεν πρόκειται να στηρίξει τέτοια συμφωνία” διαβεβαίωσε ενώ αναρωτήθηκε αν η κυβέρνηση έχει απεμπολήσει το δικαίωμα του βέτο για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ σε περίπτωση παράτασης του αδιεξόδου. Σημείωσε επίσης ότι “η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται στο πεζοδρόμιο”.

Ο τομεάρχης μεταφορών της ΝΔ έκανε σκληρή κριτική στον Χ. Σπίρτζη για την κατάσταση των συγκοινωνιών: “Ο κ. Σπίρτζης μιλά μόνο με τα σωματεία που πρόσκεινται στο δικό του χώρο. Αυτές οι απεργίες ακόμη και όταν τα αιτήματα είναι δίκαια ταλαιπωρούν εκατομμύρια ανθρώπους. Δεν πρέπει να γίνονται κάθε εβδομάδα”.

Ως προς τη στάση της ΝΔ, ανέφερε τα εξής: “Μιλάμε για δημόσιο χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών. Στη Θεσσαλονίκη κυκλοφορούν λιγότερα από 400 λεωφορεία. Υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης όλου του συστήματος. Αν ήμουν υπουργός δεν θα μιλούσα με τους συνδικαλιστές όπως ο κ. Σπίρτζης. Την περίοδο 2012-14 η ΣΤΑΣΥ είχε λειτουργική κερδοφορία. Σήμερα έχουμε αστικές συγκοινωνίες οι οποίες καταρρέουν”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα