Κώστας Πουλάκης: “Ο Σημίτης μπορεί να γνώριζε και να κάλυπτε”

Κώστας Πουλάκης: “Ο Σημίτης μπορεί να γνώριζε και να κάλυπτε”
Ο ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών ο Κώστας Πουλάκης Eurokinissi

Ο ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών μιλώντας στον σταθμός μας έκανε λόγο για βαριά πολιτική ευθύνη του πρώην πρωθυπουργού καλύπτοντας τον υπουργό του έχοντας γνώση για το βρώμικο παιχνίδι με τις μίζες.

“Ο Κώστας Σημίτης μπορεί και να γνώριζε”. Τη δήλωση αυτή έκανε ο γενικός γραμματέας του υπουργού Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης σχολιάζοντας την προφυλάκιση του ζεύγους Παπαντωνίου. Αναφερόμενος στη “βαριά πολιτική ευθύνη” του πρώην πρωθυπουργού υποστήριξε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο ο Κ. Σημίτης να κάλυπτε τον υπουργό του έχοντας γνώση για το βρώμικο παιχνίδι με τις μίζες.

Μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και στα “Παιχνίδια Εξουσίας”, ο ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών προανήγγειλε ότι την ολοκλήρωση του πορίσματος για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού στο τέλος του Ιανουαρίου και ως πρόεδρος της επιτροπής που επεξεργάζεται φόρμουλα για να ψηφίζουν οι Ελληνες του εξωτερικοί διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση έχει τη βούληση να ισχύσει η κυοφορούμενη ρύθμιση από τις επόμενες εκλογές.

Ανέφερε συγκεκριμένα ότι παρόλο που “ο νόμος δίνει πεντάμηνη προθεσμία στην πρώτη μας συνεδρίαση και με εισήγηση δική μου συμφωνήθηκε ότι τον Γενάρη θα έχουμε τελειώσει και θα καταθέσουμε το πόρισμα στον υπουργό Εσωτερικών”. Κατά τον κ. Πουλάκη,  “το μείζον είναι αυτοί που ζουν στο εξωτερικό και είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να διευκολυνθούν και να μπορούν να ψηφίζουν στη στη χώρα στην οποία βρίσκονται”. “Δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των Ελλήνων του εξωτερικού” είπε ο γγ του ΥΠΕΣ ενώ χαρακτήρισε ακατανόητες τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για έλλειψη βούλησης από την πλευρά της κυβέρνησης προκειμένου να αποκτήσουν οι Ελληνες του εξωτερικού δικαίωμα ψήφου. “Για 17 χρόνια δεν έκαναν τίποτα και τώρα που επιτέλους γίνεται κάτι διαμαρτύρονται, δεν καταλαβαίνω” σημείωσε. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα