Κωστής Στεφανόπουλος: Συλλυπητήριο μήνυμα Παυλόπουλου

Κωστής Στεφανόπουλος: Συλλυπητήριο μήνυμα Παυλόπουλου
Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού στο Προεδρικό Μέγαρο, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Ευρωκίνηση

"Υπήρξε υπόδειγμα ανιδιοτελούς, αξιοπρεπούς και συνεπούς υπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος" σημειώνει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Συλλυπητήρια από Τσίπρα, Μητσοτάκη και τους αρχηγούς των υπόλοιπων κομμάτων. Τι δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Συλλυπητήριο μήνυμα έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, για το θάνατο του Κωστή Στεφανόπουλου που απεβίωσε το βράδυ της Κυριακής. “Ο Κωστής Στεφανόπουλος υπήρξε, καθ’ όλη την σταδιοδρομία του και ιδίως ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπόδειγμα ανιδιοτελούς, αξιοπρεπούς και συνεπούς υπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος” σημειώνει ο νυν πρώτος πολίτης της χώρας.

“Υπό τα δεδομένα αυτά η συνολική πολιτική του διαδρομή συνιστά πραγματική εθνική παρακαταθήκη και δείκτη πορείας άσκησης πολιτικών και πολιτειακών καθηκόντων.  Προς τους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια. Αιωνία η μνήμη του” αναφέρει κλείνοντας ο κ. Παυλόπουλος.

“Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος υπήρξε ένας ακέραιος πολιτικός και άνθρωπος. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του” αναφέρει ανάρτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στον πρωθυπουργικό λογαριασμό.

Αναστασιάδης: Υπόδειγμα συνεπούς υπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος

Με λύπη πληροφορήθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, τον θάνατο του πρώην προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, ενός ανδρός, όπως τονίζει, «που αποτέλεσε υπόδειγμα συνεπούς και αξιοπρεπούς υπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος».

Σε γραπτή δήλωση ο κ. Αναστασιάδης αναφέρει: «Ο Κωστής Στεφανόπουλος υπήρξε ευπατρίδης πολιτικός και πρότυπο εντιμότητας και ακεραιότητας καθ΄ όλη την πορεία ενάσκησης των πολιτικών και πολιτειακών του καθηκόντων».

Ο Κύπριος πρόεδρος εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια προς τους οικείους του Κ. Στεφανόπουλου και προς τον ελληνικό λαό.

“Ο Κ. Στεφανόπουλος υπήρξε ένας ευπατρίδης πολιτικός και πολύ καλός Πρόεδρος Δημοκρατίας. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του”, αναφέρει από την πλευρά του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο twitter.

Μήνυμα ΚΚΕ

Με ένα σύντομο μήνυμα το ΚΚΕ και ειδικότερα ο ΓΓ Δημήτρης Κουτσούμπας σημειώνει: “Για την απώλεια του Κωστή Στεφανόπουλου, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του”.

“Ο Κωστής Στεφανόπουλος αφήνει παρακαταθήκη το πολιτικό ήθος που δίδαξε & την πολιτική αλήθειας που άσκησε.Περνά στην Ιστορία με το έργο του” σημείωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Εν τω μεταξύ, με δεύτερη ανάρτηση, αυτή τη φορά στο facebook, ο κ. Θεοδωράκης γράφει για όσα δεν γνωρίζουν οι πολίτες για τον Κωστή Στεφανόπουλο. Γιατί δεν τον είπαν Κωνσταντίνο, για το γεγονός ότι σταμάτησε να εισπράττει τη βουλευτική του αποζημίωση όταν βγήκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ αρνήθηκε και τα αναδρομικά που εξασφάλιζαν κατά καιρούς οι βουλευτές.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη είναι η εξής:

“Κάποια πράγματα που ίσως δεν ξέρετε για έναν πρόεδρο που ποτέ δεν τον είπαν Κωνσταντίνο παρά μόνο Κωστή.

Όταν βγήκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας σταμάτησε να εισπράττει τη βουλευτική του αποζημίωση.

Αρνήθηκε και τα αναδρομικά που εξασφάλιζαν κατά καιρούς οι βουλευτές.

Το ‘81 είχε χάσει από τον Αβέρωφ την προεδρία της ΝΔ και το ‘84 είχε χάσει την προεδρία της ΝΔ από τον Μητσοτάκη.

Ήταν ο μόνος πολιτικός της συντηρητικής παράταξης που δεν συμφώνησε στην παραπομπή Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο το ‘89.

Αρνήθηκε να γίνει Βουλευτής επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ.

Εκτός από κολυμβητής ήταν δεινός σκακιστής, έπαιζε πινγκ πονγκ στα νιάτα του αλλά και μπιλιάρδο στις λέσχες και τα καφενεία της Αχαΐας.

Η ΔΗΑΝΑ, το κόμμα του, επέστρεψε στο κράτος την προεκλογική επιχορήγηση που έλαβε και δεν ξόδεψε.

Ακόμα και σε ιδιώτες που είχαν ενισχύσει το κόμμα του, επέστρεψε λεφτά.

Υπερασπίστηκε από τη θέση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας το δικαίωμα του Οδυσσέα Τσενάι να σηκώσει ως αριστούχος μαθητής την ελληνική σημαία.

«Έλληνες είναι όσοι μετέχουν της ελληνικής παιδείας, όπως είπε ο Ισοκράτης» ήταν η ιστορική του δήλωση.

Στο Προεδρικό δεχόταν χωρίς κάμερες να συναντηθεί με όποιον πολίτη το ζητούσε. Ανάμεσα τους η Μάγια Μελάγια αλλά και ο Λευτέρης Πανταζής (μετά από παράκληση ενός αστυνομικού της φρουράς του).

Την γυναίκα του, την Τζένη, την έχασε το 1987.

Λίγα χρόνια πριν είχε χάσει και τον αδερφό του Σπύρο. Τον φίλο του δηλαδή, που μαζί, την ίδια μέρα, παντρεύτηκαν δύο αδερφές.

Ήταν ευτυχής που κανένα από τα τρία παιδιά του δεν ακολούθησε τον δρόμο της πολιτικής.

«Κωστής Στεφανόπουλος ένας μοναχικός πρόεδρος» είναι ο τίτλος του βιβλίου της φίλης του και βιογράφου του Νίτσας Λουλέ.

Καλό ταξίδι κύριε Πρόεδρε”.

“Σήμερα στη εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων της Υπερμάχου Στρατηγού το Έθνος αποχαιρετά τον Εθνικό ηγέτη τον έντιμο Έλληνα Κωστή Στεφανόπουλο”, έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

ΣΥΡΙΖΑ: Διακρίθηκε για τη σεμνότητα και εντιμότητά του

«Κατά τη μακρά πολιτική του πορεία, ο Κ. Στεφανόπουλος διακρίθηκε για τη σεμνότητα και την εντιμότητά του» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τον θάνατο του Κωστή Στεφανόπουλου και τονίζει ότι «η δεκαετής θητεία του στην Προεδρία της Δημοκρατίας υπήρξε εξόχως τιμητική για τον ανώτατο πολιτειακό θεσμό της χώρας, καθώς ο Κ. Στεφανόπουλος υπηρέτησε τα καθήκοντα του με απόλυτο σεβασμό και υψηλό αίσθημα δημοκρατικής ευθύνης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για τον θάνατο του Κωστή Στεφανόπουλου και τα θερμά συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ένωση Κεντρώων: Φτωχότερος ο πολιτικός κόσμος

“Ο πολιτικός κόσμος έγινε φτωχότερος, ο Κωστής Στεφανόπουλος, ανήκει στη γενιά των παλαιών και τίμιων πολιτικών, που αρχίζουν στις ημέρες μας να σπανίζουν. Η Ένωση Κεντρώων εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του” ανέφερε η Ένωση Κεντρώων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα