Κοτζιάς: Ισχυρός ο περιφερειακός ρόλος της Ελλάδας

Συνάντηση Γκουτέρες - Κοτζιά
Συνάντηση Γκουτέρες - Κοτζιά ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στη Ν. Υόρκη. Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα των επαφών στις ΗΠΑ

Με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες συναντήθηκε την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Ο κ. Κοτζιάς ολοκλήρωσε τις επαφές του στην Ουάσιγκτον και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα των επαφών του στην αμερικανική πρωτεύουσα.

ADVERTISING

Σε δηλώσεις που έκανε στους Έλληνες ανταποκριτές υπογράμμισε πως από τις επαφές αυτές προκύπτει πως η αμερικανική πλέον πλευρά αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα έχει επανέλθει δυναμικά στη διεθνή σκηνή και έχει πλέον ανακτήσει έναν κομβικής σημασίας περιφερειακό ρόλο. Παράλληλα, οι ΗΠΑ εκτιμούν θετικά την ενεργητική εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, η οποία προωθεί τη σταθερότητα και την ειρήνη μέσω της ενίσχυσης της περιφερειακής συνεργασίας, αλλά και της διαμόρφωσης μιας θετικής ατζέντας που στοχεύει στο κλείσιμο μιας σειράς ανοιχτών θεμάτων.

Ο κ. Κοτζιάς σημείωσε επίσης πως «η αποδοχή του ρόλου της Ελλάδας στην περιοχή είναι μεγαλύτερη από ποτέ άλλοτε. Η αναγνώριση των πρωτοβουλιών που παίρνουμε στην εξωτερική πολιτική της χώρας αποτελεί αντικείμενο και διαβούλευσης και μελέτης από την πλευρά των Αμερικανών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συνάντηση Κοτζιά - Μπόλτον στον Λευκό Οίκο: Η διεύρυνση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ στο επίκεντρο

Το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τους 2 στρατιωτικούς - Εκτός διαβουλεύσεων η "Μακεδονία του 'Ιλιντεν"

Η τουρκική προκλητικότητα στη συνάντηση Πομπέο - Κοτζιά

SHARE:

24Media Network