Κουτσούμπας: Η λογική “κόστους – οφέλους” στα ζητήματα ασφάλειας οδήγησε στα Τέμπη

Διαβάζεται σε 2'
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας INTIME

Το μήνυμα του Δημήτρη Κουτσούμπα από τη Θεσσαλονίκη, ενόψει των ευρωεκλογών.

Μήνυμα για μαζική συμμετοχή στις επερχόμενες ευρωεκλογές έστειλε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από τη Θεσσαλονίκη.

«Είναι παρά πολλοί αυτοί που αναγνωρίζουν στο ΚΚΕ ότι είναι εγγύηση. Το δηλώνουμε από τη Θεσσαλονίκη, θα φτάσουμε στις ευρωεκλογές μέχρι την τελευταία μέρα και ξανά από την αρχή. Έχει μεγάλη σημασία να μπορούμε να κερδίσουμε το παραμικρό. Ακόμη και την πιο μικρή ανάσα. Όπως οι εργαζόμενοι στο ΛΑΡΚΟ».

Ο γενικός γραμματέας μίλησε για τις ηχηρές κινητοποιήσεις των τελευταίων μηνών τονίζοντας: «Χαρακτηρίζονταν από μαζικότητα, σημαντική διάρκεια, αντοχή απέναντι στις πιέσεις της κυβέρνησης, της εργοδοσίας και των μηχανισμών τους. Γελοιοποιήθηκε η κυβέρνηση από τους φοιτητές ξανά και ξανά. Τη νίκησαν στον δρόμο. Και ας τους ονόμαζε πότε “κλέφτες”, πότε “ταραξίες”, μέχρι και επίδοξους συνεχιστές του Οπενχάιμερ, εδώ στο ΑΠΘ. Έχει και η αυτογελοιοποίηση τα όρια της».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην υπόθεση των Τεμπών υπογραμμίζοντας: «Δεν γίνεται και να είσαι “στα κάγκελα” για τα Τέμπη και να έχεις υπερψηφίσει την Έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου το 2021 για τον σιδηρόδρομο, όπου κωδικοποιείται η λογική «κόστους – οφέλους» στα ζητήματα ασφάλειας, η πολιτική δηλαδή που οδήγησε και στο έγκλημα των Τεμπών».

«Πίσω από την παντελή έλλειψη μέτρων και σχεδιασμού προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού, όπως τα αντιπλημμυρικά, τα αντιπυρικά και μέτρα αντισεισμικής θωράκισης, βρίσκεται μαζί με άλλους παράγοντες και η ΕΕ που υπολογίζει ως “κόστος” αυτά τα μέτρα, ακριβώς γιατί υπολογίζει ως “όφελος” τα άπληστα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Δείτε εδώ στην περιφέρειά σας: Στο περιφερειακό ΕΣΠΑ δεν υπάρχει ούτε μισή αναφορά σε ανάγκη αντισεισμικής θωράκισης, ενώ η χρηματοδότηση που δίνεται για αντιπλημμυρικά έργα, δεν φτάνει ούτε το 1/5 των αναγκών της περιοχής.

Πίσω από προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών που συγκλόνισε όλη τη χώρα, βρίσκεται η πολιτική της απελευθέρωσης των μεταφορών και της πολιτικής του “κόστους- οφέλους” της ΕΕ» πρόσθεσε ακόμη, με το κοινό να τον καταχειροκροτεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα