Κουμουτσάκος: Η Άγκυρα να σταματήσει τα "παιχνίδια" διαρκούς έντασης στην περιοχή

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος
Ο Γιώργος Κουμουτσάκος EUROKINISSI

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκο χαρακτηρίζει παντελώς ανυπόστατα και αυθαίρετα όσα υποστηρίζει η Τουρκία για αθέτηση της Συμφωνίας της Λωζάνης από την Ελλάδα.

«Οι Έλληνες πολίτες μουσουλμανικού θρησκεύματος δεν έχουν ανάγκη από αυτόκλητους προστάτες» απάντησε σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Ζουν και προοδεύουν σε συνθήκες ισονομίας και ισοπολιτείας που διασφαλίζει η Ελληνική Δημοκρατία. Η οποία και ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες, κάτι που δυστυχώς παραμένει ζητούμενο στην Τουρκία. Τα περί δήθεν αθέτησης των προβλεπομένων στη Συνθήκη της Λωζάνης είναι παντελώς ανυπόστατα και αυθαίρετα. Άλλωστε εκείνοι που την αμφισβητούν διαρκώς δεν έχουν καμία αξιοπιστία όταν αναφέρονται σε αυτήν. Η Άγκυρα οφείλει να σταματήσει τα "παιχνίδια" διαρκούς έντασης στην περιοχή. Δεν οδηγούν πουθενά και στο τέλος θα βλάψουν την ίδια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πότε συνεδριάζει το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία: Η Ελλάδα δεν δέχεται μαθήματα για τη Συνθήκη της Λωζάνης

Η παρέμβαση Τσίπρα για στοχευμένα μέτρα και ο διάλογος με Μέρκελ και Μακρόν

SHARE:

24Media Network