Κουμουτσάκος:" Η πληγή στις ελληνορωσικές σχέσεις πρέπει να επουλωθεί"

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος
Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος EUROKINISSI

Η Νέα Δημοκρατία πήρε θέση στις τελευταίες εξελίξεις στις ελληνορωσικές σχέσεις επιλέγοντας όμως πολύ πρτοσεκτικά τις διατυπώσεις.

Με μία ιδιαίτερα προσεκτική δήλωση του τομεάρχη Εξωτερικών Γιώργου Κουμουτσάκου, η Νέα Δημοκρατία πήρε θέση για τις τελευταίες εξελίξεις στις ρωσοελληνικές σχέσεις μετά και την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η δήλωση έχει ως εξής: "Η διατήρηση φιλικών και παραγωγικών σχέσεων με τη Ρωσία είναι διαχρονική επιλογή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Αυτονόητη είναι επίσης η αρχή κάθε χώρα να σέβεται την κυριαρχία της άλλης και να αποφεύγει οποιαδήποτε εμπλοκή στις εσωτερικές υποθέσεις της.

Υπό το πρίσμα αυτό, παρατηρούμε με έντονη ανησυχία τις αρνητικές εξελίξεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος που έφτασαν μέχρι και την απαράδεκτη αναφορά του Ρώσου Πρωθυπουργού σε “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”.

Ο τραυματισμός των ελληνορωσικών σχέσεων είναι αναγκαίο να επουλωθεί το ταχύτερον δυνατόν με καλά μελετημένους, νηφάλιους και όχι παρορμητικούς χειρισμούς.

Ως εκ τούτου, η Νέα Δημοκρατία επαναφέρει επιτακτικά πλέον το αίτημα της στην κυβέρνηση να παράσχει πλήρη ενημέρωση στη Βουλή για τις τελευταίες εξελίξεις στις ελληνορωσικές σχέσεις".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΥΠΕΞ: "Η Ρωσία σύντροφος εν όπλοις της Τουρκίας"

SHARE: