Κουμουτσάκος: Η Τουρκία απασχολεί ιδιαίτερα τις ΗΠΑ

Κουμουτσάκος: Η Τουρκία απασχολεί ιδιαίτερα τις ΗΠΑ
O τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος Eurokinissi

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος αναφέρθηκε στην οπτική της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με το θέμα της πιθανής πλήρους ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τις ενστάσεις που υπάρχουν.

“Πρέπει να δούμε αν στα πλαίσια της ενισχυμένης τελωνειακής ένωσης της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούμε να εντάξουμε μια σειρά προϋποθέσεων, όπως σεβασμό σε δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα, διεθνές δίκαιο και σχέσεις καλής γειτονίας”.

Αυτό τόνισε στον news247 στους 88,6 ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ από τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου βρίσκεται.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος πρόσθεσε ότι η Τουρκία μόνη της μπήκε στο περιθώριο και καταφεύγει σε πολιτική που γεννά εντάσεις.

“Ο παράγοντας Τουρκία και το πώς κινείται απασχολεί πολύ και τις Ηνωμένες Πολιτείες”, συμπλήρωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Σχετικά με τις δηλώσεις του Μάνφρεντ Βέμπερ για διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και απαντώντας στην κριτική ότι η ΝΔ δεν εξέδωσε ανακοίνωση, ο τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος είπε πως η θέση της ΝΔ συνοψίζεται σε τέσσερις λέξεις: πλήρης ένταξη με προϋπόθεση την πλήρη συμμόρφωση, πλήρη συμμόρφωση για πλήρη ένταξη. “Ερμηνεύω την δήλωση Βέμπερ με αυτή τη λογική” τόνισε.

Για την αναγνώριση της Β. Μακεδονίας από τη Ρωσία είπε ότι ο ίδιος “δεν πίστευε ότι η Ρωσία δεν θα αναγνωρίσει και θα δημιουργήσει προβλήματα. Όποιος ξέρει το περιβάλλον του ΟΗΕ, θα ήξερε ότι η Ρωσία δεν θα έβαζε εμπόδιο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα