Κουμουτσάκος: Κάποιοι με αφορμή τις Πρέσπες αμφισβητούν την Δημοκρατία

Κουμουτσάκος: Κάποιοι με αφορμή τις Πρέσπες αμφισβητούν την Δημοκρατία
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη με αρμοδιότητα σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος. Eurokinissi

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιωργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 σημείωσε ότι είναι αντίθετος στην ισοπεδωτική λογική, σχετικά με κύκλους που δεν υποστηρίζουν τα εθνικά μας συμφέροντα.

“Η περίοδος διαμόρφωσης της πολιτικής της Ελλάδας στο Σκοπιανό και το αποτέλεσμα της Συμφωνίας των Πρεσπών έδωσε αφορμή σε πολλούς να φύγουν εκτός ορίων μιλώντας για προδοσίες και αυτό άγγιζε το σύνολο του πολιτικού συστήματος. “Οι πολιτικοί είναι προδότες”, αυτή είναι μια απαράδεκτη θέση, εγω είμαι και ήμουν πάντα κάθετα απέναντι σε αυτή την ισοπεδωτική λογική που διαμορφώνει εκεί έξω κάποιους κύκλους που πραγματικά με τη συμπεριφορά τους δεν υποστηρίζουν τα εθνικά συμφέροντα αλλά υποσκάπτουν τη δημοκρατία” σημειώσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ. Ο κ. Κουμουτσάκος μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 είπε ότι είναι άλλο “μια διαμαρτυρία και μια ισχυρή θέση απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών όπως ήταν η θέση που πήρε η ΝΔ τεκμηριωμένη και άλλο η εκμετάλλευση ενός εθνικού θέματος για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις αμφισβήτησης της ίδιας της δημοκρατικής λειτουργίας. Εκεί είμαστε κάθετα απέναντι, δεν μπορούμε να πορευτούμε έτσι, δεν μπορει να αποδέχεται κανένας λογικές και συμπεριφορές διχασμού της χώρας”.

Κατά τον κ. Κουμουτσάκο “η ΝΔ εστίασε την κριτική της στην συμφωνία των Πρεσπών στην αποδοχή εκ μέρους της χώρας μας οτι υπαρχει διακριτή μακεδονική εθνότητα, και διακριτή μακεδονική γλώσσα. Εμείς πιστεύουμε ότι αυτή η αποδοχή της Ελλάδας δίνει τη δυνατότητα σε κύκλους γνωστούς μέσα στη χώρα να χρησιμοποιούν αυτή την παραδοχή και να την εκμεταλλεύονται λέγοντας ή να την βλεπουν ως την ύπαρξη δύο συστατικών στοιχείων μειονοτικού ζητήματος, γλώσσα και ταυτότητα. Λοιπον αυτό το είδαμε να συμβαίνει και να παίρνει έκταση σε διεθνές επίπεδο στον Τύπο και σε μέσα μαζικής ενημέρωσης οπως στο bbc αλλά και στο πρακτορείο Sputnik” και κατέληξε λέγοντας: “Υπάρχουν κύκλοι στην Ελλάδα που θα παίξουν με αυτό. Περιορισμένοι αλλά μαχητικοί. Διαμορφώνοντας όρους ή αν θέλετε μια δυναμική οι ίδιοι θα υποστηρίξουν ότι υπάρχει μακεδονική μειονότητα στη χώρα. Ναι το πιστέυω αλλά οι κύκλοι αυτοί ειναι περιορισμένοι και χρειάζεται τώρα όχι να μείνουμε αμέτοχοι απέναντι σε αυτό το ζήτημα που μπορεί να προκύψει αλλά να προετοιμαστούμε με επιχειρήματα και πολιτικές να το αντιμετωπίσουμε και να το εξουδετερώσουμε εγκαίρως”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα