Κούνεβα: Τα χρήματα του πόθεν έσχες είναι από δωρεές

Κούνεβα: Τα χρήματα του πόθεν έσχες είναι από δωρεές

Τι απαντά η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Κούνεβα για δημοσιεύματα σχετικά με το πόθεν έσχες. «Είναι τα χρήματα που μαζεύτηκαν ευρώ το ευρώ [...] στην Ελλάδα κι όλο τον κόσμο» σχολιάζει, υπενθυμίζοντας τη δολοφονική επίθεση εναντίον της

«Κάποια ΜΜΕ προσποιούνται ότι αγνοούν το μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης για να κρατηθώ στη ζωή», τονίζει η Κωνσταντίνα Κούνεβα σε δήλωσή της, με αφορμή δημοσιεύματα μερίδας των ΜΜΕ για το πόθεν έσχες της.

Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «οκτώ χρόνια ακριβώς μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον μου, τον Δεκέμβρη του 2008, για λόγους που η ελληνική κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά, ορισμένα ΜΜΕ επιχειρούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι τα χρήματα που προσέφεραν χιλιάδες άνθρωποι για να κρατηθώ στη ζωή είναι προϊόν ύποπτου πλουτισμού».

Οκτώ χρόνια μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον μου, ορισμένα ΜΜΕ επιχειρούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι τα χρήματα που προσέφεραν χιλιάδες άνθρωποι για να κρατηθώ στη ζωή είναι προϊόν ύποπτου πλουτισμού

Εξηγεί ειδικότερα, ότι η δήλωση του πόθεν έσχες της και όσα εμπεριέχονται σ’ αυτήν ως «καταθέσεις από δωρεές» «είναι το απόσταγμα του μεγάλου κινήματος αλληλεγγύης, που εκφράστηκε ηθικά αλλά και υλικά, για να μπορέσω ξαναβρώ τη φωνή μου, να ανακτήσω λίγη από την όρασή μου, να σταθώ ξανά στα πόδια μου».

Είναι το απόσταγμα του μεγάλου κινήματος αλληλεγγύης, που εκφράστηκε ηθικά αλλά και υλικά, για να μπορέσω ξαναβρώ τη φωνή μου, να ανακτήσω λίγη από την όρασή μου, να σταθώ ξανά στα πόδια μου

«Είναι τα χρήματα», προσθέτει, «που μαζεύτηκαν ευρώ το ευρώ από απλούς αλλά και επώνυμους πολίτες, από συλλογικότητες και συνδικάτα απ’ την Ελλάδα κι όλο τον κόσμο». Επισημαίνει ότι χάρη σ’ αυτά τα χρήματα υποβλήθηκε και θα συνεχίζει να υποβάλλεται σε δεκάδες χειρουργικές επεμβάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ώστε να επουλώσει κάπως τα τραύματα από την επίθεση που δέχθηκε, όπως υπογραμμίζει, ως μια μετανάστρια, συνδικαλίστρια και γυναίκα που προσπάθησε να αναδείξει τα προβλήματα και τη σκληρή εκμετάλλευση των εργαζομένων στον κλάδο καθαρισμού.

Θλίβομαι βαθύτατα για το γεγονός ότι αυτή η θαυμαστή αλληλεγγύη του κόσμου όχι μόνο αποκρύπτεται από ορισμένα ΜΜΕ

«Θλίβομαι βαθύτατα για το γεγονός ότι αυτή η θαυμαστή αλληλεγγύη του κόσμου όχι μόνο αποκρύπτεται από ορισμένα ΜΜΕ, που προσποιούνται ότι εκπλήσσονται από τη δήλωση πόθεν έσχες μου, αλλά και επιχειρείται να χρησιμοποιηθεί ως μέσο ηθικής απαξίωσης των αγώνων, του συνδικαλισμού, της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει η κ. Κούνεβα.

Η επίθεση με βιτριόλι

Για την ιστορία και επειδή καλό είναι να θυμόμαστε τα γεγονότα, τα μεσάνυχτα της 22ας Δεκεμβρίου 2008 και καθώς επέστρεφε σπίτι, από την εργασία της, άγνωστοι έριξαν το καυστικό υγρό στο πρόσωπο και στο στόμα στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, με αποτέλεσμα να χάσει την όρασή της από το ένα μάτι, να αντιμετωπίζει προβλήματα στην ομιλία και να έχει σοβαρά εγκαύματα.

Η κ. Κούνεβα πολύ καιρό πριν το περιστατικό, δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα για τη ζωή της, εξαιτίας του αγώνα της για τα δικαιώματα των εργαζόμενων γυναικών στις εταιρείες καθαρισμού. Η επίθεση στην Κωνσταντίνα Κούνεβα δημιούργησε ένα κύμα συμπαράστασης στην ελληνική κοινωνία, με διαδηλώσεις και εκδηλώσεις υποστήριξης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα