Κουρουμπλής: Έχω ένσταση με τον κατώτερο κλήρο

Κουρουμπλής: Έχω ένσταση με τον κατώτερο κλήρο
Παναγιώτης Κουρουμπλής Eurokinissi

Ο πρώην υπουργός, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για τις ευρωεκλογές, μίλησε για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, για τη σχέση Κράτους - Εκκλησίας και για τις Ευρωεκλογές.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, πρώην υπουργός, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για τις ευρωεκλογές, μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή των Αντώνη Φουρλή – Στέλλα Γκαντώνα.

Σχετικά με τη Συνταγματική Αναθεώρηση, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι θεωρεί πως κατέχει τη μοναδική αλήθεια και πως μόνο όσα λέει η ίδια είναι σωστά. “Πρέπει όλοι να είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο”, δήλωσε ενόψει της ψηφοφορίας στη Βουλή.

Για την αποσύνδεση της προεδρικής εκλογής από τις κάλπες είπε ότι “σχεδόν όλοι έχουμε την ίδια άποψη, αλλά έχουμε διαφορετική προσέγγιση” και τόνισε ότι η ΝΔ δεν απαντάει στην επανεκλογή Παυλόπουλου.

Όσον αφορά στη σχέση Κράτους – Εκκλησίας, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής σημείωσε ότι ο θεσμός της εκκλησίας έχει προσφέρει διαχρονικά στον τόπο και εκτίμησε ότι η συμφωνία προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία στην εκκλησία.

Παράλληλα, χαρακτήρισε κακό τον σφιχτό εναγκαλισμό με το κράτος, που οδήγησε κάποιες φορές την εκκλησία στο να ταυτιστεί με τη Δεξιά, ενώ καταλόγισε σκοπιμότητες στη ΝΔ καθώς, όπως είπε, “το 2014 δε διαφωνούσε με την πρόταση”.

 

“Έχω ένσταση με τον κατώτερο κλήρο” υπογράμμισε, ζητώντας άλλη προσέγγιση από την κυβέρνηση για το συγκεκριμένο ζήτημα και σε σχέση με τις προσλήψεις στο Δημόσιο που θα γίνουν στη θέση των κληρικών, τόνισε ότι δεν πρόκειται για προεκλογική σκοπιμότητα, καθώς οι άνθρωποι θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ και θα δουλέψουν στο Δημόσιο την Άνοιξη του 2020.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφέρθηκε στις Ευρωεκλογές, μιλώντας για τον ευρω-σκεπτικισμό, την ακραία φτώχεια και τον αποκλεισμό κοινωνικών ομάδων από το γίγνεσθαι της Ευρώπης.

“Είναι ανατριχιαστικό το να πιστεύει ένας νέος ότι δεν θα βρει δουλειά ποτέ” δήλωσε χαρακτηριστικά. Εκτίμησε ότι τα αποτελέσματα των ευρω-εκλογών θα συμβάλλουν στη σύγκλιση δυνάμεων μέσα από έναν προγραμματικό διάλογο.

Τέλος, έκανε λόγο για προγραμματικές συγκλίσεις, με αμοιβαίες υποχωρήσεις, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να “καταπιεί” τους υπόλοιπους χώρους και χαρακτήρισε αυτοκτονική τη λογική της Γεννηματά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα