Κουρουμπλής: Να ανοίξουμε την αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ

Κουρουμπλής: Να ανοίξουμε την αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ
ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ---ΗΧΗΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΑ ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΚΑΘΙΣΑΝ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ Eurokinissi

Ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής απάντησε σε όσους διαμαρτύρονται για τη διεύρυνση και βλέπουν "πασοκοποίηση"

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μεγάλη ιδέα που μπορεί να προσπαθήσει να βγάλει την πατρίδα από την κρίση είπε στην ομιλία του στο 2ο Συνέδριο του κόμματος, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αποτέλεσμα συγκυρίας αλλά συνειδητής επιλογής του Αλέξη Τσίπρα και των δυνάμεων που αποφάσισαν ν’ αφήσουν το βόλεμα της διαμαρτυρίας και να μπουν στην φωτιά της μάχης.

Καλούμαστε να αναμετρηθούμε πρώτα με τον εαυτό μας και να απαλλαγούμε από λάθη και αδυναμίες δείχνοντας ταυτόχρονα αλληλεγγύη, αγάπη και συντροφικότητα, πρόσθεσε.

Ο κ. Κουρουμπλής σηματοδότησε ως πρώτο πεδίο αναμέτρησης εκείνο με την κοινωνική αδικία, λέγοντας πρέπει να υπάρξουν αντιστάσεις και υπάρχουν αντιστάσεις, φέτος, για παράδειγμα, μπήκαν 13.000 περισσότερα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς και πρωτίστως μπήκαν παιδιά από οικογένειες που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.

Το δεύτερο πεδίο αναμέτρησης είναι με την οικονομική κρίση που με σταθερότητα, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα πρέπει να εμπεδώσουμε ένα αίσθημα ελπίδας με προοπτική, ώστε ο πανικός που νιώθει ο λαός να μετατραπεί σε δημιουργικότητα, είπε, αναφέροντας στην συνέχεια ως τρίτο πεδίο αναμέτρησης το φαινόμενο το οποίο ωθεί τα νέα παιδιά να μεταναστεύουν στο εξωτερικό.

Η ανατροπή της λιτότητας που στραγγαλίζει κάθε προοπτική, εντός της ΕΕ, αλλά και η εξεύρεση τρόπου αντιμετώπισης του ανταγωνισμού της Κίνας που θέλει να επιβάλλει μισθούς και συντάξεις Κίνας, όπως και η αντιμετώπιση της επιλογής της σύναψης συμφωνίας με τις ΗΠΑ και τον Καναδά που θα φέρει μεσαίωνα στην Ευρώπη, αποτελεί, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Κουρουμπλής, το τέταρτο πεδίο αναμέτρησης.

Σημείωσε ότι το βάρος αυτής της αντιπαράθεσης απαιτεί συγκροτημένες και οργανωμένες πολιτικές δυνάμεις και κάλεσε σε ειλικρινείς απαντήσεις στο ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος και ικανός σε ποσότητα και ποιότητα να σηκώσει αυτό το βάρος.

Ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι ένα ποσοστό 30% περίπου του κόσμου που είχε συμπορευθεί με το ΠΑΣΟΚ και το οποίο περίμενε άλλες επιλογές, αλλά οι μηχανισμοί εκείνου του χώρου όχι μόνο ταυτίστηκαν με την δεξιά, αλλά αρνήθηκαν ακόμα και να υπερασπιστούν τον ιδρυτή (του ΠΑΣΟΚ) , αισθάνθηκε προδομένο και συστρατεύθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

“Θα τους στείλουμε πίσω;” έθεσε το ερώτημα ο υπουργός Εσωτερικών, λέγοντας στην συνέχεια “να ανοίξουμε την αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ σε όλο αυτόν τον κόσμο” και σημειώνοντας “άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποτέλεσμα συμμαχίας διαφόρων κινημάτων και κομμάτων και το εγχείρημα πέτυχε”.

Επισήμανε την αναγκαιότητα συγκρότησης προοδευτικού δημοκρατικού μετώπου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει το κέντρο των συνεργασιών και το επίκεντρο των διεργασιών στον μεγάλο αυτό χώρο, αναφέροντας, χαρακτηριστικά, πως το στοίχημα είναι αν θα μπορέσουν οι προοδευτικές δυνάμεις που συμμάχησαν με την δεξιά και σήμερα αντιλαμβάνονται την ιστορική τους ευθύνη, να βρουν τρόπο να συγκροτήσουμε μέτωπο.

Προς επίρρωση της θέσης του, ο κ. Κουρουμπλής πρόσθεσε “άλλωστε η πρωτοβουλία Τσίπρα, και ενώ κάποιοι έλεγαν πως δεν θα έλθουν ούτε ο Ολάντ, ούτε ο Ρέντσι, αυτή η πολύ σημαντική συνάντηση του Νότου, δείχνει πως υπάρχουν δυνατότητες να αντιμετωπίσουμε αυτά τα μεγάλα διλήμματα”.

Τρία χρόνια έχουμε μπροστά μας, η σημερινή κυβέρνηση απέδειξε ότι τα έβαλε με όσους ανέβαζαν και κατέβαζαν κυβερνήσεις και τελικά ήταν ένας μύθος, ο Αλέξης είχε το πολιτικό κουράγιο να τα βάλει με αυτό το σύστημα, ενώ σε κάθε υπουργείο υπάρχουν περιθώρια να γίνουν σημαντικά πράγματα, καθώς εμείς εμπεδώνουμε κάθε μέρα το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Το 2019 ο ελληνικός λαός που σήμερα δείχνει ότι γκρινιάζει και πονάει, θα διαπιστώσει ότι η κυβέρνηση θα έχει μπορέσει να ανατρέψει εμποδια και να έχουμε αποδείξει οτι μπορούμε να βγάλουμε πατρίδα από αυτόν τον κυκεώνα, κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Κουρουμπλής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα