Κουρουμπλής σε Μητσοτάκη: Αν θέλετε ανταρτοπόλεμο θα τον έχετε. Απαντήστε για τη Μαρίκα

Κουρουμπλής σε Μητσοτάκη: Αν θέλετε ανταρτοπόλεμο θα τον έχετε. Απαντήστε για τη Μαρίκα
Συζήτηση στην Βουλή επί του σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων "Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεών τους στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων", την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014. Eurokinissi

Καβγάς με Άδωνι Γεωργιάδη και Νίκο Δένδια. «Αρκετά ανέχθηκα κάθε γελοίο υποκείμενο» είπε αλλά μετά ανακάλεσε κατόπιν παραίνεσης του Νίκου Βούτση. Αναφέρθηκε μάλιστα στη Μαρίκα Μητσοτάκη

Απάντηση στον Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη που άφησε υπόνοιες στη Βουλή για τη θητεία του το 1996 όταν ήταν ΓΓ του υπουργείου Υγείας, έδωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής υποστηρίζοντας ότι η οικογένεια Μητσοτάκη είναι εκείνη που οφείλει  να δώσει απαντήσεις για το λεγόμενο “Μαρίκειο” ίδρυμα.

Απαντώντας στον κ. Μητσοτάκη που ζήτησε να επεκταθεί η έρευνα της Εξεταστικής και στο 1996 προκειμένου να ερευνηθεί η θητεία του στη ΓΓ Υγείας ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι δεν έχει πρόβλημα να γίνει κάτι τέτοιο. «Βάλτε και την περίοδο αυτή γιατί θα πρέπει η οικογένεια Μητσοτάκη να πει που πήγαν τα εκατομμύρια που συγκέντρωσε η αείμνηστη μητέρα τους για το Μαρίκειο» τόνισε ο κ. Κουρουμπλής. «Αν θέλουν ανταρτοπόλεμο είμαι από μια περιοχή του Βάλτου που ξέρουν τι σημαίνει ανταρτοπόλεμος» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουρουμπλής απάντησε, όμως, και στα στελέχη της ΝΔ, Νίκο Δένδια και Άδωνι Γεωργιάδη που τον στοχοποίησαν. «Αρκετά είμαι ανεκτικός στο κάθε γελοίο υποκείμενο» είπε εκνευρισμένος ο κ. Κουρουμπλής. Στη συνέχεια ανακάλεσε, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι η αναφορά του δεν είχε ως στόχο τον Νίκο Δένδια.

Άδωνις Γεωργιάδης: η Δικαιοσύνη δεν ερευνά εμένα αλλά τον Π. Πολάκη

Νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απάντησε σε όσα του καταμαρτυρά ο ΣΥΡΙΖΑ για τους χειρισμούς του στο ΚΕΕΛΠΝΟ και στην υπόθεση του νοσοκομείου Ερρίκος Ντινάν.

Συγκεκριμένα μίλησε για εκστρατεία λάσπης εναντίον του σχετικά με «δήθεν» διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ και χαρακτήρισε αναξιόπιστο μάρτυρα τον πρώην προέδρου του Ερ. Ντινάν και του Ερυθρού Σταυρού Ανδρέα Μαρτίνη. «Ο κ. Μαρτίνης βρίσκεται σε σύγχυση λόγω της φυλακής και της περιπέτειάς του» είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε την κυβέρνηση αν επιθυμεί να προχωρήσει απευθείας στη συγκρότηση Προανακριτικής για το θέμα. «Να μου κάνετε προκαταρκτική και να με πάτε στο ειδικό δικαστήριο και παραιτούμαι κάθε παραγραφής. Θα σας κάνω εκεί ρεζίλι των σκυλιών» διεμήνυσε.

Ο κ. Γεωργιάδης πέρασε, όμως, και στην αντεπίθεση ζητώντας να ελεγχθούν και τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της Υγείας. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η Δικαιοσύνη έχει ασκήσει δίωξη σε τρεις υπαλλήλους του κ. Πολάκη. Κατηγόρησε επίσης τον Π. Κουρουμπλή ότι ως υπουργός Υγείας κατήργησε συγκεκριμένους διαγωνισμούς με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα