Κουρουμπλής σε Βορίδη: Φεύγει ένας πατρίκιος κι έρχεται ένας πληβείος

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ// Υπουργείο Υγείας
υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής,
αναπληρωτής υπουργός Ανδρέας Ξανθός,
αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης.(EUROKINISSI-ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ// Υπουργείο Υγείας υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, αναπληρωτής υπουργός Ανδρέας Ξανθός, αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης.(EUROKINISSI-ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) EUROKINISSI

"Ξέρετε ότι δεν βλέπω, αλλά δεν ξέρετε ότι ακούω πολύ προσεκτικά" τόνισε ο νέος υπουργός Υγείας κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής, ζητώντας από όλους τους φορείς να προσέλθουν σε διάλογο

"Φεύγει ένας πατρίκιος κι έρχεται ένας πληβείος" είπε ο νέος υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής απευθυνόμενος στον απερχόμενο υπουργό Μάκη Βορίδη κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής.

Ο κ. Κουρουμπλής διαβεβαίωσε ότι θα υπηρετήσει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και μόνο, ενώ επισήμανε επισήμανε πως είναι δεινός ακροατής, χαρακτηριστικό το οποίο αξιολόγησε ως πολύ σημαντικό.

"Ξέρετε ότι δεν βλέπω, αλλά δεν ξέρετε ότι ακούω πολύ προσεκτικά" τόνισε ο κ. Κουρουμπλής απευθύνοντας πρόσκληση σε όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς να προσέλθουν σε διάλογο.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής θύμισε ότι το 1982, όταν ήταν σύμβουλος του Γιώργου Γεννηματά, ο Ανδρέας Παπανδρέου του είχε δώσει εντολή να φτιάξει ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) χωρίς διακρίσεις για όλους τους πολίτες.

"Η εντολή που έχουμε σήμερα από τον πρωθυπουργό είναι να αξιοποιήσουμε αξιοκρατικά, χωρίς κανένα αποκλεισμό, τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης και να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις με τους πολίτες" υπογράμμισε ο κ. Κουρουμπλής.

Κλείνοντας την ομιλία του παραλαμβάνοντας τη θέση του υπουργού Υγείας ο κ. Κουρουμπλής είπε: "Οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν προσδοκίες από μας, έχουν απαιτήσεις".

Ανδρέας Ξανθός: Η κοινωνία είναι πληγωμένη και απαιτεί αποκατάσταση και θεραπεία

"Υπάρχουν πράγματα που δεν χρειάζονται χρήματα για να γίνουν, αρκεί η ετοιμότητα, η δικαιοσύνη και η αξιοκρατία" τόνισε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Ο κ. ξανθός εκτίμησε ότι "η κοινωνία είναι πληγωμένη και απαιτεί αποκατάσταση και θεραπεία των πληγών της" ενώ προανήγγειλε ότι η πολιτική που θα ακολουθήσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της υγείας θα εδράζεται σε τρεις άξονες: ανακούφιση πολιτών,  διασφάλιση της επιβίωσης των δομών του ΕΣΥ και αναδιοργάνωση του συστήματος της δημόσιας υγείας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυβέρνηση
SHARE:

24Media Network