Κουτσούμπας: Φορτώνετε στο λαό μνημόνιο με βάρβαρα μέτρα

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το δημοψήφισμα το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το δημοψήφισμα το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σημειώνοντας ότι φέρνει νέο μνημόνιο. Μίλησε για υφαρπαγή του "όχι" του ελληνικού λαού

Φορτώνει στο λαό ένα νέο μνημόνιο με βάρβαρα μέτρα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο γγ της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη διαπραγμάτευση και τη σύναψη δανειακής σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας «ESM».

Όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας, η κυβέρνηση θέτει το δίλημμα «μνημόνιο ή grexit», το οποίο είναι το ίδιο εκβιαστικό δίλλημα που είχαμε ακούσει και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Και πρόσθεσε ότι και τα άλλα κόμματα ομονόησαν σε ένα νέο μνημόνιο με βάρβαρα μέτρα που είναι χειρότερο από αυτό του Γιούνκερ.

Επιπλέον σημείωσε ότι είναι «κείμενο τελειωμένο», καθώς, όπως είπε, «η κυβέρνηση θα γράφει τα πάντα κατ΄υπόδειξη της χειρότερης τρόικας». Επισήμανε, δε, ότι αυτό έχει ήδη την εξουσιοδότηση από ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ καθώς υπέγραψαν το κοινό ανακοινωθέν στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι καλοί μαθητές που γίνανε καλύτεροι από τους εκπαιδευτές τους έχοντας προχωρήσει σε μίνι πραξικοπήματα, fast track διαδικασίες στη Βουλή, Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, σημειώνοντας ότι «πάντοτε ήσασταν οπαδοί του πολιτικού αμοραλισμού». Στη συνέχεια, και σχετικά με το δημοψήφισμα, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι «έπρεπε να τεθούν στο δημοψήφισμα και οι προτάσεις των δανειστών και οι δικές σας, αλλά εσείς θέλατε να υφαρπάξετε ένα "όχι" για να το χρησιμοποιήσετε στον τυχοδιωκτισμό σας».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε ότι αυτό που χρειάζεται είναι η οργάνωση του λαού και η ολόπλευρη προετοιμασία του για να οργανώσει την οικονομία και την κοινωνία έξω από ιμπεριαλιστικές ενώσεις, ενώ χαρακτήρισε τα δήθεν μεταβατικά προγράμματα βούτυρο στο ψωμί του κάθε Σόιμπλε και των καπιταλιστών. Κάλεσε, δε, σε ρήξη με την ΕΕ με παράλληλη αξιοποίηση των αντιθέσεων ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικά κράτη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κ.Κ.Ε
SHARE:

24Media Network