Κουτσούμπας: Παραμονές Πρωτοχρονιάς έχουμε, όχι Πρωταπριλιάς. Καμία συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

Press Conference by the General Secretary of the Greek Communist Party Dimitri Koutsoumpa on the occasion of the 78th TIF. Thessaloniki, Greece on September 13, 2013. /              78 . ,   13  2013.
Press Conference by the General Secretary of the Greek Communist Party Dimitri Koutsoumpa on the occasion of the 78th TIF. Thessaloniki, Greece on September 13, 2013. / 78 . , 13 2013. SOOC

Ερωτηθείς εάν υπάρχει κάποιο σημείο επαφής ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ, o κ. Κουτσούμπας απάντησε: "Δεν είναι θέμα επαφής. Είναι θέμα σταθερότητας, συνέπειας, εμπιστοσύνης, καθαρότητας θέσεων και προγραμμάτων"

"Άκουσα κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι το ΚΚΕ ίσως δώσει ανοχή σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι μάλλον βρίσκονται …εκτός τόπου και χρόνου. Παραμονές Πρωτοχρονιάς έχουμε και όχι Πρωταπριλιάς" δήλωσε ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στα "Χανιώτικα Νέα".

Ερωτηθείς εάν υπάρχει κάποιο σημείο επαφής ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ, o κ. Κουτσούμπας απάντησε: "Δεν είναι θέμα επαφής. Είναι θέμα σταθερότητας, συνέπειας, εμπιστοσύνης, καθαρότητας θέσεων και προγραμμάτων. Η θέση του ΚΚΕ για άμεση, μονομερή διαγραφή όλου του χρέους που δε δημιούργησε ο λαός μας, είναι απέναντι από τη θέση και του ΣΥΡΙΖΑ -όπως και άλλων κομμάτων- που αναγνωρίζουν και άρα φορτώνουν στο λαό το χρέος που είναι ο μόνος που θα συνεχίζει να ματώνει για την αποπληρωμή του. Η θέση για αποδέσμευση από τις αλυσίδες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ δεν συναντιέται πουθενά με τη θέση για την αδιαμφισβήτητη συμμετοχή της χώρας στις «συμμαχίες των λύκων». Και τελικά που συναντιέται η πάλη για την ανατροπή ενός συστήματος που μόνο βάσανα φέρνει στο λαό με την προσπάθεια να δώσεις φιλί ζωής στο σύστημα, να το διαχειριστείς;"

"Μην ανησυχείτε. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητήσει και θα βρει κυβερνητικούς εταίρους ανάμεσα στα κόμματα που ταυτίζεται μαζί τους στη υπεράσπιση της στρατηγικής της ΕΕ, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Και με την ευκαιρία, μιας και άκουσα κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι το ΚΚΕ ίσως  δώσει ανοχή σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι μάλλον βρίσκονται …εκτός τόπου και χρόνου. Παραμονές Πρωτοχρονιάς έχουμε και όχι Πρωταπριλιάς." είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

"Οι υπαρκτές διαφορές ανάμεσα στα μέχρι σήμερα κυβερνητικά κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και στην αξιωματική αντιπολίτευση, τον ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκονται για το μοντέλο διαχείρισης του συστήματος, το μείγμα της οικονομικής πολιτικής, προκειμένου όμως να υπηρετήσουν τους κοινούς στόχους της ανταγωνιστικότητας και μεγαλύτερης κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων από την μια και την συμπίεση του «εργατικού κόστους» από την άλλη" επισήμανε αναφορικά με το εάν θα αλλάξει κάτι σε σχέση με το παρελθόν, σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

"Είτε με κούρεμα του χρέους (εκδοχή ΣΥΡΙΖΑ), είτε με επιμήκυνσή του (εκδοχή ΝΔ),  τα διαρθρωτικά μέτρα θα είναι παρόντα, οι αντιλαϊκές «μεταρρυθμίσεις» θα είναι εδώ και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Τα διαφορετικά μέτρα – ψίχουλα ελεημοσύνης και μοιράσματος της φτώχειας ανάμεσα σε πολλούς, δεν συνιστούν ριζικά διαφορετική εκδοχή σε όφελος του λαού, αφού τα ψίχουλα θα εξανεμίζονται την ίδια στιγμή που αυτά θα δίνονται, μέσω της αβάστακτης φορολογίας και των χαρατσιών που και οι μεν και οι δε, θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν, με βάση τις διακηρύξεις τους." σημείωσε.

Τέλος, ερωτηθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Κουτσουμπας έκανε λόγο για "βρώμικη εικόνα ενός συστήματος που δεν φτιασιδώνεται, δεν γιατρεύεται, παρά μόνο ανατρέπεται".

"Γι αυτό και κοροϊδεύουν όσοι υποστηρίζουν ότι έχουν βρει το γιατροσόφι με τις θέσεις τους. Σε σχέση με τα καταγγελλόμενα, εμείς από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε να διερευνηθούν. Αλλά, στο αν έχουν βάση τα όσα καταγγέλλονται, την απάντηση αναζητείστε την σ’ αυτούς που παίρνουν μέρος στα «τραπεζώματα» κομμάτων – βουλευτών- συστήματος- υπηρεσιών και βάλε, που παίρνουν μέρος στα κάθε λογής πολιτικά παζάρια και αλλάζουν θέσεις σαν τα πουκάμισα, έχουν καταντήσει γυρολόγοι της πολιτικής. Οι βουλευτές του ΚΚΕ, βρίσκονται μακριά και έξω από όλα αυτά." είπε ο κ. Κουτσούμπας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κουτσούμπας
SHARE: