Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ έρχεται από πολύ μακριά και πάει πολύ μακριά

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ έρχεται από πολύ μακριά και πάει πολύ μακριά

Ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στη συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ - Μήνυμά του για τα εθνικά θέματα εν μέσω ελληνοτουρκικής κρίσης

«Κλείνοντας φέτος έναν αιώνα και μπαίνοντας στο νέο αιώνα της δράσης μας, είμαστε σίγουροι ότι "έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη"» τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ. «Το ΚΚΕ έρχεται από πολύ μακριά και πάει πολύ μακριά, γιατί "η υπόθεση του προλεταριάτου, ο κομμουνισμός, είναι η πιο καθολικά ανθρώπινη, η βαθύτερη, η πιο πλατιά"» είπε ακόμα ο κ. Κουτσούμπας, που εξέφρασε την μεγάλη χαρά και την συγκίνηση όλων στο ΚΚΕ «να γιορτάζουμε τη συμπλήρωση μιας εκατονταετηρίδας ασίγαστης πάλης του κόμματός μας, για να γίνει η ανάγκη ιστορία, για την επαναστατική ανατροπή της καπιταλιστικής κοινωνίας, με την επαναστατική μουσική της Καντάτας για τη Μακρόνησο και της Σπουδής για τον Μαγιακόφσκι».

Χαρά, που όπως σημείωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ γίνεται μεγαλύτερη «έχοντας δίπλα μας, μαζί μας, τον δημιουργό τους, τον Θάνο Μικρούτσικο, που αφιερώνει τη σημερινή συναυλία -καθώς και τις άλλες δύο που θα ακολουθήσουν, στη Θεσσαλονίκη και τη γενέτειρά του την Πάτρα- στα 100 χρόνια του ΚΚΕ». Μάλιστα απέδωσε ιδιαίτερη σημασία στην εκδήλωση, καθώς «γίνεται σε μια περίοδο, κατά την οποία τα σύννεφα του πολέμου για τον έλεγχο των αγορών, των πηγών και των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας, μέσα σε όξυνση όλων των αντιθέσεων και ανταγωνισμών ιμπεριαλιστικών κρατών, πυκνώνουν στην περιοχή μας, στο Αιγαίο, στα Δ. Βαλκάνια, την Κύπρο, την Αν. Μεσόγειο και Μέση Ανατολή», αλλά και «γίνεται σε μια περίοδο, όπου για 9η συνεχή χρονιά ο ελληνικός λαός ματώνει από την οικονομική καπιταλιστική κρίση, τα μνημόνια, τους αντιλαϊκούς νόμους, από τις πολιτικές της ΕΕ, του ΔΝΤ και των κυβερνήσεών τους. Τόσο των προηγούμενων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όσο και της σημερινής των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στον Θάνο Μικρούτσικο είπε ότι «Είχες δίκιο όταν στο φετινό Φεστιβάλ της ΚΝΕ δήλωνες: "Εδώ είναι ο κόσμος μου, εδώ είναι οι άνθρωποί μου". Πραγματικά εδώ είναι οι άνθρωποι, που πάνω από 43 χρόνια - το τελευταίο μισό δηλαδή ολόκληρης σχεδόν της ζωής του κόμματός μας - εμπνέονται, εμψυχώνονται, αισθάνονται, κατανοούν τον κόσμο και αγωνίζονται να τον αλλάξουν, συντροφιά με τη μουσική σου, μέσα και από τη μουσική σου. Στις απεργίες, στις πορείες, στις συγκεντρώσεις» και αναφέρθηκε αναλυτικά στο έργο του συνθέτη.

«Με αφορμή, τη σημερινή σπάνια βραδιά, εκφράζουμε από μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ ένα μεγάλο, ολόθερμο ευχαριστώ στο Θάνο Μικρούτσικο για τη συμβολή του στην πραγματοποίησή της. Αλλά και για τη συνολικότερη κοινωνική προσφορά του μέσα από την τέχνη του» είπε ακόμη ο κ. Κουτσούμπας, που στη συνέχεια παρέδωσε, συμβολικά, μια τιμητική πλακέτα και ένα πρωτότυπο χαρακτικό έργο από το Αρχείο του ΚΚΕ, «που έφτιαξε ο χαράκτης – ζωγράφος σύντροφος Γιώργος Φαρσακίδης, 

SHARE:

24Media Network