Η Κύπρος αποχαιρετά σήμερα τον Δημήτρη Χριστόφια

Η Κύπρος αποχαιρετά σήμερα τον Δημήτρη Χριστόφια

Το ύστατο χαίρε στον τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια ετοιμάζεται να πει η Κύπρος. Η σορός του έγινε δεκτή με χειροκροτήματα στο οίκημα της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας, όπου μέχρι τις 15:00 τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα.

Με τιμές εν ενεργεία Προέδρου της Δημοκρατίας θα τελεστεί σήμερα η κηδεία του πρώην Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο θα παραστούν στην κηδεία, η οποία θα τελεστεί δημοσία δαπάνη, από τον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, στον Στρόβολο, στις 17 μ.μ..

Στην κηδεία θα παραστούν, πέραν του Διπλωματικού Σώματος, που είναι διαπιστευμένο στην Κυπριακή Δημοκρατία, εκπρόσωποι ξένων χωρών, εκπρόσωποι κομμάτων από το εξωτερικό, εκπρόσωποι Διεθνών Οργανισμών, αλλά και εκπρόσωποι της τουρκοκυπριακής κοινότητας και τουρκοκυπριακών κομμάτων.

Ήδη από τις 08:30 το πρωί, η σορός του τέως Προέδρου εκτίθεται για τον τελευταίο αποχαιρετισμό σε λαϊκό προσκύνημα, στο οίκημα της ΠΕΟ στη Λευκωσία.

Στην Κύπρο για το τελευταίο «αντίο» στον Δημήτρη Χριστόφια θα έρθουν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ενώ θα υπογράψει και το βιβλίο συλλυπητηρίων της Προεδρίας της Δημοκρατίας για τον Δημήτρη Χριστόφια.

Στην κηδεία θα παραστεί και η Επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Το παρών θα δώσουν, επίσης, ο εκπρόσωπος του ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μπαρίς Μπουρτζιού και ο πρώην ηγέτης των Τ/κ, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Θα εκπροσωπηθούν σε ανώτατο επίπεδο το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα, το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας, το Κόμμα Ενωμένης Κύπρου, το Κόμμα Νέα Κύπρος, το Αριστερό Κίνημα, το Κόμμα Κοινοτικής Απελευθέρωσης και οι Τουρκοκυπριακές Συνδικαλιστικές Οργανώσεις DEV-İŞ, KTÖS, KTOEÖS και KTAMS.

Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής το ΓΓ του κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, θα παραστεί στην κηδεία.

Επίσης, εκπρόσωποι της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, των Κομμουνιστικών Κομμάτων της Ρωσίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, της γερμανικής αριστεράς, ο Ευρωβουλευτής, Helmut Scholz, εκπροσωπώντας την Ομάδα της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, και του Δημοκρατικού Μετώπου Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης.

Στις 15.00 το φέρετρο με τη σορό του Δημήτρη Χριστόφια θα τοποθετηθεί σε κιλίβαντα πυροβόλου και εν πομπή μελών της ΕΔΟΝ, θα πορευθεί προς τον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο, όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.

Πηγή: 

sigmalive, philenews

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χριστόφιας, Κύπρος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δημήτρης Χριστόφιας: 10+1 καρέ από την πορεία του στην πολιτική

Κύπρος: Με τιμές εν ενεργεία Προέδρου η κηδεία του Δημήτρη Χριστόφια

Τα συλλυπητήρια της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας για τον Δημήτρη Χριστόφια

SHARE:

24Media Network