Κυρ. Μητσοτάκης: Η ανάπλαση της Δραπετσώνας βλάπτει την επένδυση στον ΟΛΠ

Στιγμιότυπο από την μαθητική παρέλαση στην Αθήνα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Στιγμιότυπο από την μαθητική παρέλαση στην Αθήνα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Θα μπορούσαν να υπάρξουν εμπορικές χρήσεις ή να γίνει πίστα Φόρμουλα 1, τονίζει

Την αντίθεσή του στις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου για την περιβαλλοντική ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Δραπετσώνας – Κερατσινίου εξέφρασε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Βουλή προειδοποιώντας ότι αν εφαρμοστούν θα οδηγήσουν σε μείωση του τιμήματος για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και θα ζημιώσει την περιουσία της Εθνικής Τράπεζας.

«Με τις αλλαγές στη χρήση γης και τους συντελεστές δόμησης ουσιαστικά μειώνετε το τίμημα που μπορεί να πάρει ο ΟΛΠ για την ιδιωτικοποιήση» τόνισε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης και προειδοποίησε: « με αυτή τη λογική καμία ξένη επένδυση δεν πρόκειται να έρθει στην Ελλάδα». Καταλόγισε, μάλιστα, στην κυβέρνηση ότι παρεμβαίνει «με το έτσι θέλω» σε κατοχυρωμένα δικαιώματα ιδιοκτησίας. «Η Εθνική Τράπεζα έχει εγγράψει την αξία της έκτασης που της ανήκει για 100 εκ. ευρώ» τόνισε και υποστήριξε ότι η ρύθμιση θα μειώσει την αξία της γης.

«Δεν θα ήταν πιο ωφελημένη η περιοχή από μια αστική ανάπτυξη με εμπορικές χρήσεις;» διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης και υπενθύμισε ότι είχε προταθεί να γίνει η περιοχή μέχρι και πίστα Φόρμουλα 1. Σημείωσε, μάλιστα, ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι προτιμότερο από τις αόριστες υποσχέσεις της κυβέρνησης για χώρο πρασίνου. «Με τη ρύθμιση κλείνετε το μάτι στους παλαιούς συντρόφους σας» πρόσθεσε προς την κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης.

ΣΥΡΙΖΑ: εξυπηρετείτε ιδιωτικά συμφέροντα

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι προτάσσει τα ιδιωτικά συμφέροντα έναντι των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας και του περιβάλλοντος. «Η εμπειρία της παγκόσμιας οικονομίας λέει ότι όταν ο ιδιωτικός χώρος λειτουργεί χωρίς όρια τότε καταλήγουμε σε περιβαλλοντική επιβάρυνση» είπε ο κ. Φάμελλος και υποστήριξε ότι ο καθορισμός των πολεοδομικών ρυθμίσεων είναι αρμοδιότητα της Βουλής και όχι των ιδιωτών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης
SHARE:

24Media Network