Κυρανάκης: Με απογοήτευσε η στάση της Φώφης στο θέμα του ασύλου

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κυρανάκης
Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κυρανάκης EUROKINISSI

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κ. Κυρανάκης, μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, λέγοντας πως όταν η ΝΔ ξεκίνησε τη συζήτηση το 2016, ο κ. Τσίπρας την απαξίωνε.

"Δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση για τη συνταγματική αναθεώρηση γιατί η κυβέρνηση τη δυναμιτίζει" υποστήριξε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Κ. Κυρανάκης μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Και πρόσθεσε:

"Το 2016 ξεκινήσαμε τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση και ο κ. Τσίπρας τότε μας απαξίωσε. Επειδή η επόμενη Βουλή θα είναι αυτή που θα αποφασίσει τελικά, θέλουμε και οι προτάσεις της κυβέρνησης και οι προτάσεις της αντιπολίτευσης να ληφθούν υπόψιν. Προσχηματικά ο κ. Τσίπρας μιλά για συναίνεση, στην πραγματικότητα τη δυναμιτίζει, και απορρίπτει τα άρθρα που προτείνουμε εμείς, επομένως δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση. Ο κ. Μητσοτάκης είχε μαζέψει μόλις 7 υπογραφές όταν είχε καταθέσει μόνος του πρόταση για αναθεώρηση του άρθρου σχετικά με το νόμο περί ευθύνης υπουργών". Κατά τον κ. Κυρνάκη, η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ εξετάζει το ενδεχόμενο  να καταθέσει δική της πρόταση με 50 υπογραφές βουλευτών για τη συνταγματική αναθεώρηση να τη θέσει σε ψηφοφορία. "Αν η κυβέρνηση -συνέχισε- αρνηθεί το άθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, για τα οικονομικά των δήμων κοκ. δεν πρόκειται να συμπράξουμε. Όλα τα κόμματα είναι υπέρ της κατάργησης του άρθρου 86 για το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Εφόσον δεν πετύχουμε τις συνθήκες συναίνεσης τότε θα αποφασίσει η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ τι θα κάνουμε". Ο κ. Κυρανάκης πρόσθεσε ότι "με απογοήτευσε η στάση της κας Γεννηματά για το θέμα του ασύλου, που έχει μετατραπεί σε άσυλο παρανομίας σε πανεπιστήμια, το γεγονός ότι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θέλει να διατηρηθεί αυτό το άσυλο με λυπεί. Το άσυλο σήμερα προστατεύει τις μολότωφ και τους εμπόρους ναρκωτικών, όχι τις ιδέες, για αυτό πρέπει να καταργηθεί. Οταν γίνεται μια παράνομη πράξη πρέπει να παρεμβαίνει η αστυνομία" και βέβαια πρέπει να πάψουμε να είμαστε η μοναδική χώρα εκτός από τη βόρεια Κορέα που δεν επιτρέπει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια". Τέλος, ο κ. Κυρανάκης υποστήριξε το εξής:"Εάν δεν συνάδουν οι συνταγματικές αλλάγες που θα προταθούν στα Σκόπια με τη συμφωνία των Πρεσπών τότε η Ελλάδα θα έχει τη δυνατότητα να μη φέρει τη συμφωνία για κύρωση στην ελληνική Βουλή".

SHARE:

24Media Network