Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα παιδικά χρόνια, οι αιώνιοι κολλητοί και οι σπουδές του

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα παιδικά χρόνια, οι αιώνιοι κολλητοί και οι σπουδές του

Οι σημαντικότεροι σταθμοί της προσωπικής ζωής και της πολιτικής καριέρας του νεοεκλεγέντα Πρωθυπουργού. Η ιδιαίτερη σχέση που έχει με την οικογένεια του.

Οι σημαντικότεροι σταθμοί της προσωπικής ζωής και της πολιτικής καριέρας του νεοεκλεγέντα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, και η ιδιαίτερη σχέση που έχει με την οικογένεια του σκιαγραφούνται στο παρακάτω βίντεο.

Ήταν το τέταρτο παιδί του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας Μητσοτάκης. Από την πλευρά του πατέρα του κατάγεται από παλαιά οικογένεια πολιτικών με συγγενικούς δεσμούς με τον Ελευθέριο Βενιζέλο και είναι δισέγγονος του πολιτικού Κωστή Μητσοτάκη, εγγονός του Κυριάκου Μητσοτάκη και αδελφός της πρώην υπουργού εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη.

Παρακάτω θα δείτε τους κολλητούς του από το Κολλέγιο Αθηνών, φωτογραφίες με τον πατέρα του, αλλά και καρέ από τον στρατό και την εποχή που ήρθε στην Ελλάδα για την πρώτη του δουλειά, πριν πολιτευτεί.

Στις εκλογές του 2004 και του 2007 ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012.

Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.

Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015.

Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012.

Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εκλέχθηκε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Στις 07 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας με αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα