Κύρκος: Όλοι οι δημιουργοί πρέπει να πληρώνονται για το έργο τους

Κύρκος: Όλοι οι δημιουργοί πρέπει να πληρώνονται για το έργο τους
O πρώην ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Λεωνίδας Κύρκος Eurokinissi

Ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος, ανέλυσε στον News 24/7 τις πτυχές της νέας ρύθμισης για τα πνευματικά δικαιώματα που ψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όλοι οι δημιουργοί πρέπει να πληρώνονται για το έργο τους, είπε στο σταθμό μας ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος, που υπερψήφισε σήμερα τη μεταρρύθμιση για τα πνευματικά δικαιώματα.

Όλες οι εταιρίες βγάζουν κέρδος αλλά δεν πληρώνουν τους δημιουργούς τους, γεγονός απαράδεκτο, είπε ο κ. Κύρκος και εξήγησε πως στο στόχαστρο δεν μπαίνουν τα μπλοκ, αλλά οι μεγάλες πλατφόρμες, οι οποίες φέρουν την ευθύνη να γνωρίζουν όταν ένας χρήστης ανεβάσει ένα προϊόν, αν έχει την άδεια να το κάνει.

Σημείωσε πως θα χρειαστούν περίπου δύο χρόνια μέχρι η οδηγία της ΕΕ να γίνει πράξη.

Σχετικά με τις ακροδεξιές αντιδράσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι στην Ελλάδα η συμφωνία χρησιμοποιήθηκε κατά ένα τρόπο με διαχωρισμό προδοτών και εθνικοφρόνων.

¨”Δεν είναι ακροδεξιοί αυτοί που νιώθουν φόβο” είπε και χαρακτήρισε “απολύτως καταδικαστέα τα περιστατικά” λέγοντας ότι το πολιτικό προσωπικό πρέπει να διαχειριστεί το θέμα με ψυχραιμία.

Άσκησε κριτική για το πώς προχωρά το εγχείρημα τς κεντροαριστεράς, λέγοντας πως “για να κάνεις συμπόρευση πρέπει να βρεις τα σημεία σύμπτωσης, πρέπει να έχει κάτσει κάτω και να πει καταλάβαμε τα καλά, καταλάβαμε και τα λάθη”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα