Κυβέρνηση για την “επόμενη μέρα” του μνημονίου συγκροτεί ο Τσίπρας

Κυβέρνηση για την “επόμενη μέρα” του μνημονίου συγκροτεί ο Τσίπρας
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Έμφαση στην καθημερινότητα και στις βαθιές θεσμικές αλλαγές επιδιώκει να δώσει ο πρωθυπουργός με τον ανασχηματισμό. Θετικός στις εισηγήσεις για “βαθιά τομή” ο Αλ. Τσίπρας . Υποψήφιοι προς μετακίνηση ακόμα και κορυφαίοι υπουργοί. Προωθούνται νέα στελέχη. Δυστοκία στην αναζήτηση του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Κυβέρνηση που θα κριθεί για τη φυσιογνωμία της, τις πολιτικές της και την αποτελεσματικότητά της την επόμενη ημέρα των μνημονίων επιδιώκει να συγκροτήσει ο Αλέξης Τσίπρας με τον επικείμενο ανασχηματισμό.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του news24/7, είναι θετικός στις εισηγήσεις για “σαρωτικές αλλαγές” και “βαθιές τομές” στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ενώ τα πρόσωπα που θα επιλεγούν θα -γίνει προσπάθεια να- υπηρετούν το αφήγημα και το πρόγραμμα που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, 7 και 8 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υποψήφιοι προς μετακίνηση είναι ακόμα και κορυφαίοι υπουργοί- μόνο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς πρέπει  στην παρούσα φάση να θεωρείται αμετακίνητος- ενώ βέβαιον είναι πως στο υπουργικό σχήμα θα τοποθετηθούν (ή θα αναβαθμιστούν) και νέα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τα πρότυπα του Δημήτρη Τζανακόπουλου, του Αλέξη Χαρίτση και του Νάσου Ηλιόπουλου.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα θα σηματοδοτεί την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, καθώς και στις βαθιές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που φέρεται αποφασισμένο να προωθήσει το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα, πάντως, με τις πληροφορίες, παρατηρείται δυστοκία στην αναζήτηση του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη, με τον πρωθυπουργό να συζητά για τη συγκεκριμένη θέση και πρόσωπα έκπληξη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα