Η κυβέρνηση προχωρά το σχέδιο για το προσφυγικό – Επαφές ΥΠΕΣ με τοπικούς φορείς για τη μεταγκατάσταση

Η κυβέρνηση προχωρά το σχέδιο για το προσφυγικό – Επαφές ΥΠΕΣ με τοπικούς φορείς για τη μεταγκατάσταση

Οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης συζητήθηκαν σε σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη. Σε λίγα 24ωρα νέες ανακοινώσεις. Η συζήτηση θα συνεχιστεί πάνω σε τέσσερις άξονες.

Όλες οι πτυχές του σχεδίου της κυβέρνησης για το προσφυγικό- μεταναστευτικό συζητήθηκαν σε σύσκεψη εργασίας στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δεν οριστικοποιήθηκαν οι επόμενες κινήσεις και η συζήτηση θα συνεχιστεί πάνω σε τέσσερις άξονες: Φύλαξη συνόρων, επιτάχυνση ασύλου ώστε να προχωρήσουν και οι επιστροφές, χωροθέτηση κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων και κατανομή προσφύγων με τήρηση του πλαφόν του 1% επί του πληθυσμού της κάθε περιφέρειας, και 10.000 επιστροφές μέσα στο 2020.

Πρόθεση της κυβέρνησης σύμφωνα με πληροφορίες είναι να υπάρξουν ανακοινώσεις μέσα στα επόμενα 24ωρα , είτε το Σάββατο είτε αρχές της εβδομάδας, για ένα συνολικό πλέγμα.

Εν τω μεταξύ το υπουργείο Εσωτερικών συνεχίζει τις επαφές με τις τοπικές κοινωνίες, καθώς όπως ξεκαθάρισε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας χθες στο briefing, δήμοι και τοπικοί φορείς ενημερώνονται πάντα για τη μετεγκατάσταση προσφύγων. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει τη μετεγκατάσταση 4.000 ακόμη ευάλωτων ατόμων με προσφυγικό προφίλ μέσα στο Νοέμβριο, με στόχο την αποσυμφόρηση των νησιών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα