Κυβέρνηση: Θέλουμε να μείνουν ανοιχτά σχολεία και πανεπιστήμια

Κυβέρνηση: Θέλουμε να μείνουν ανοιχτά σχολεία και πανεπιστήμια
Δημοτικό σχολείο. Eurokinissi

Ήδη η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ανοίγει και για εκπαιδευτικούς, αλλά και για φοιτητές. Η κυβέρνηση όμως επί του παρόντος εστιάζει στον εμβολιασμό των εργαζόμενων σε κλάδους της υγείας

Στο τραπέζι έχουν θέσει οι ειδικοί και το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού και των εκπαιδευτικών, αλλά και των φοιτητών, προκειμένου το φθινόπωρο να λειτουργήσουν ξανά κανονικά σχολεία και πανεπιστήμια και να μη χρειαστεί ξανά τηλεκπαίδευση.

Η κυβέρνηση επί του παρόντος εστιάζει στην εφαρμογή του μέτρου καταρχάς σε εργαζόμενους που έχουν να κάνουν με τη δημόσια υγεία, δηλαδή στους υγειονομικούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και τους εργαζόμενους σε γηροκομεία.

“Θέλουμε σε κάθε περίπτωση ανοιχτά πανεπιστήμια και σχολεία” δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη απαντώντας σε ερώτηση του News 24/7, αλλά τόνισε ότι: “Μόλις ανακοινώθηκε το πλαίσιο από την κυβέρνηση με βάση τη σύσταση της Επιτροπής Βιοηθικής. Δεν θέλω να ξεχνάμε σε αυτή την υπόθεση ότι η εκστρατεία της πειθους συνεχίζεται. Ελπίζουμε ότι οι επαγγελματικές κατηγορίες που αφορούν την προστασία της δημόσιας υγείας και των ευάλωτων ομάδων θα πειστούν και θα πειστούν και οι πιο δύσπιστοι και θα προσέλθουν να εμβολιαστούν”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα